In het paneel 'Stemmen' van VoiceOver-programma zie je steminstellingen voor Engels, Frans en Japans.

Werken zoals bij jou past

Wil je een andere stem gebruiken voor verschillende talen? Of wil je op een andere manier navigeren op webpagina's? Met VoiceOver-programma kun je VoiceOver helemaal naar wens aanpassen.

VoiceOver-programma gebruiken

Een lijst met VoiceOver-gebaren en bijbehorende commando's in het overzicht met trackpadcommando's van VoiceOver-programma.

Gebaren gebruiken die je al kent

Veel van de gebaren die je al kent van iOS en iPadOS, kun je ook met VoiceOver in macOS gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld het trackpad aanraken om het onderdeel in de VoiceOver-cursor te horen.

VoiceOver-gebaren gebruiken

Een webpagina in Safari in de VoiceOver-cursor en de VoiceOver-rotor ingesteld op koppen.

Gemakkelijker surfen op het internet

VoiceOver biedt verschillende manieren om door webpagina's te bladeren. Je kunt bijvoorbeeld door webpagina's navigeren met links, kopteksten, vensterspots of oriëntatiepunten.

Manieren om webpagina's te bekijken

Het braillepaneel met daarin de tekst die in de VoiceOver-cursor op een webpagina te zien is. In het braillepaneel worden gesimuleerde, gele braillepunten weergegeven met daaronder de overeenkomstige tekst.

Meteen aan de slag met braille

Omdat VoiceOver geschikt is voor meer dan 100 brailleleesregels, kun je je brailleleesregel, of meerdere brailleleesregels, eenvoudig aansluiten en synchroniseren.

VoiceOver gebruiken met brailleleesregels

Om door de gebruikershandleiding voor VoiceOver te bladeren, klik je op 'Inhoudsopgave' boven aan de pagina.

Raadpleeg Support voor Toegankelijkheid op Mac voor meer ondersteuning.