menubalk

De rij met menu's en regelaars boven in het scherm op een Mac. Met de menu's en symbolen in de menubalk kun je commando's kiezen, taken uitvoeren en statussen bekijken. De linkerkant van de menubalk bevat het Apple-menu en appmenu's. De rechterkant van de menubalk bevat statusmenu's, bijvoorbeeld voor wifi en Siri .

Wanneer je de Shazam-app opent op je Mac, wordt het symbool aan de rechterkant van de menubalk weergegeven.