QuickTime Player Help

Welkom bij QuickTime Player

Je kunt video- of audiobestanden afspelen, films maken en bewerken, en schermopnamen en audio-opnamen maken.

Het venster van QuickTime Player met een film die wordt afgespeeld en de afspeelregelaars.
Het venster van QuickTime Player met de fragmenteditor.

Een film bewerken

Wil je snel een film bewerken? Met QuickTime Player kun je verschillende bewerkingen op films uitvoeren. Zo kun je films inkorten, fragmenten anders rangschikken en beelden roteren. Je kunt ook een film splitsen in verschillende fragmenten, die je vervolgens afzonderlijk kunt bewerken. Kies 'Weergave' > 'Toon fragmenten' en gebruik de commando's in het Wijzig-menu om de film te bewerken.

Het scherm van een Mac met een schermopname wanneer de gebruiker 'Archief' > 'Nieuwe schermopname' kiest, op de opnameknop klikt, over een gedeelte van het scherm sleept en op de knop 'Start opname' klikt. In het geselecteerde gedeelte van het scherm staat de aanwijzer op het onderdeel 'Emoji en symbolen' in het Wijzig-menu van de Finder.

Een opname van het scherm van de Mac maken

Wil je iemand snel laten zien hoe een bepaalde taak op de Mac moet worden uitgevoerd? Of wil je gewoon iemand laten zien wat er op je scherm staat? Maak dan een opname van het hele scherm of van een deel van het scherm. Kies 'Archief' > 'Nieuwe schermopname'.

Het venster van QuickTime Player terwijl met een iPhone een opname wordt gemaakt.

Het scherm van een iPhone, iPad of iPod opnemen

Je kunt alles wat je op je iOS-apparaat ziet opnemen en als filmbestand op de Mac bewaren. Misschien wil je een topscore voor een game laten zien of een film opnemen met de camera van je apparaat. Sluit je apparaat aan op de Mac, kies 'Archief' > 'Nieuwe filmopname' en kies je apparaat.