macOS High Sierra

Tekst in een kalender opmaken

Je kunt de opmaak van de tekst op een kalenderpagina wijzigen door andere lettertypeopties te kiezen. Je kunt ook tekst toevoegen aan een datum.

Open Foto's

Tekst op een kalenderpagina opmaken

1. Klik in de navigatiekolom onder 'Projecten' op een kalender.

2. Klik dubbel op de pagina met de tekst die je wilt opmaken.

3. Selecteer de tekst en voer vervolgens een van de volgende stappen uit:

• Kies 'Wijzig' > 'Lettertype' > 'Toon lettertypen' en selecteer de gewenste lettertypeopties.

• Klik op de knop 'Opties'  in de knoppenbalk en maak de tekst vervolgens op met behulp van de functies in het venster 'Tekstopties'.

Een foto met geselecteerde tekst eronder en het venster 'Tekstopties' aan de rechterkant.

Tekst toevoegen aan een datum

1. Klik in de navigatiekolom onder 'Projecten' op een kalender.

2. Klik dubbel op een pagina en klik vervolgens onder de datum waaraan je tekst wilt toevoegen.

3. Typ de tekst in het tekstveld.

Een datum in een kalender waaraan tekst is toegevoegd en het venster 'Tekstopties' aan de rechterkant.

Om de tekst op te maken, klik je dubbel op de tekst om deze te selecteren. Gebruik vervolgens de functies in het venster 'Tekstopties'.

Een bijschrift toevoegen aan een foto bij een datum

1. Klik in de navigatiekolom onder 'Projecten' op een kalender.

2. Klik dubbel op een pagina en vervolgens op de datum met de foto waaraan je tekst wilt toevoegen.

Tip: Gebruik de zoomschuifknop in de knoppenbalk om de kalenderpagina groter te maken, zodat je eenvoudig wijzigingen kunt aanbrengen.

3. Klik in het venster 'Foto-opties' op het venstermenu 'Bijschrift' en kies een locatie voor het bijschrift.

4. Typ je bijschrift in het tekstveld.

Je ziet een waarschuwing (rode driehoek) op een kalenderpagina

Als je een rode driehoek met een uitroepteken ziet terwijl je aan een kalender werkt, betekent dit dat bepaalde tekst niet in de beschikbare ruimte past. Dit kan zijn omdat het lettertype te groot is of omdat de tekst uit te veel tekens bestaat.

Waarschuwingssymbool in de vorm van een driehoek

Om het probleem op te lossen, voer je een van de volgende stappen uit:

• Zorg dat de tekst minder ruimte inneemt door het lettertype of de stijl of grootte van het lettertype te wijzigen.

• Bewerk de tekst, zodat deze minder woorden bevat.