macOS High Sierra

Tekst op een kaart opmaken

Nadat je het thema en de lay-out voor een kaart hebt gekozen, kun je de weergave van de tekst op de kaart wijzigen.

Open Foto's

Tekst op een kaartpagina opmaken

1. Klik in de navigatiekolom onder 'Projecten' op een kaart.

2. Klik op 'Voorkant', 'Binnenkant' of 'Achterkant' om een pagina van de kaart te selecteren (de beschikbare paginaopties zijn afhankelijk van het type kaart dat je aanmaakt).

3. Selecteer de tekst die je wilt opmaken.

4. Voer een van de volgende stappen uit:

• Kies 'Wijzig' > 'Lettertype' > 'Toon lettertypen' en selecteer de gewenste lettertypeopties.

• Klik op de knop 'Opties'  in de knoppenbalk en maak de tekst vervolgens op met behulp van de functies in het venster 'Tekstopties'.

Een kaart met geselecteerde tekst en het venster 'Tekstopties' aan de rechterkant.

Je ziet een waarschuwing (rode driehoek) terwijl je aan een kaart werkt

Als je een rode driehoek met een uitroepteken ziet terwijl je aan een kaart werkt, betekent dit dat bepaalde tekst niet in de beschikbare ruimte past. Dit kan zijn omdat het lettertype te groot is of omdat de tekst uit te veel tekens bestaat.

Waarschuwingssymbool in de vorm van een driehoek.

Om het probleem op te lossen, voer je een van de volgende stappen uit:

• Zorg dat de tekst minder ruimte inneemt door het lettertype of de stijl of grootte van het lettertype te wijzigen.

• Bewerk de tekst, zodat deze minder woorden bevat.