macOS High Sierra

Een abonnement nemen op albums die andere iCloud-gebruikers hebben gedeeld

Als je iCloud gebruikt, kunnen andere iCloud-gebruikers jou uitnodigen om een abonnement te nemen op hun gedeelde albums. Nadat je je hebt geabonneerd, kun je de onderdelen in het gedeelde album bekijken, opmerkingen toevoegen en onderdelen downloaden. Je kunt zelfs nieuwe foto's en videofragmenten aan het album toevoegen (als de eigenaar van het album daarvoor toestemming heeft gegeven). Je kunt het abonnement op een gedeeld fotoalbum op elk moment opzeggen.

Open Foto's

Een abonnement nemen op een gedeeld album

Als je een uitnodiging voor een gedeeld album ontvangt, wordt het nieuwe album met een uitnodigingssymbool weergegeven in het paneel 'Gedeeld' van Foto's.

• Klik in de navigatiekolom onder 'Gedeeld' op 'Activiteit' om de uitnodiging weer te geven en klik vervolgens op 'Accepteer'.

Als je je niet wilt abonneren op het gedeelde album, klik je op 'Weiger'.

Het abonnement op een gedeeld album opzeggen

Als je het abonnement op een gedeeld album wilt opzeggen, verwijder je het album.

WAARSCHUWING: Wanneer je het abonnement op een gedeeld album opzegt, worden de foto's en videofragmenten in het gedeelde album meteen verwijderd van al je apparaten.

• Selecteer het gedeelde album waarvoor je het abonnement wilt opzeggen onder 'Gedeeld' in de navigatiekolom en druk op Command + Delete.

Een opmerking aan een foto toevoegen of aangeven dat je een foto in een gedeeld album leuk vindt

1. Klik in de navigatiekolom onder 'Gedeeld' op een gedeeld album.

2. Klik dubbel op een foto en klik vervolgens op Knop voor aanmaken linksonder in de foto.

3. Voer in het paneel dat verschijnt een of meer van de volgende stappen uit:

Paneel met de opties 'Leuk' en 'Voeg opmerking toe' voor een gedeelde foto.
    • Aangeven dat je een foto of video leuk vindt: Klik op 'Leuk'.

• Een opmerking toevoegen aan een foto of video: Klik op 'Voeg opmerking toe' en typ de opmerking.

4. Klik op 'Verstuur'.

Als je aangeeft dat je een onderdeel leuk vindt of een opmerking toevoegt, wordt een melding verstuurd naar de maker van het fotoalbum en alle abonnees. Opmerkingen die je aan een onderdeel hebt toegevoegd, kun je verwijderen door de aanwijzer op de opmerking te plaatsen en op de verwijderknop te klikken.

Onderdelen van gedeelde albums bewaren in je Foto's-bibliotheek

Je kunt onderdelen van een gedeeld album importeren in je Foto's-bibliotheek. Vervolgens kun je de onderdelen bewerken, de bewerkte onderdelen delen en de onderdelen aan je albums en projecten toevoegen.

1. Klik in de navigatiekolom onder 'Gedeeld' op een gedeeld album.

2. Selecteer de gewenste foto's of videofragmenten, houd de Control-toets ingedrukt terwijl je op een geselecteerde foto klikt en kies 'Importeer'.

De geïmporteerde onderdelen worden weergegeven in het album 'Laatste import'.

3. Klik in de navigatiekolom op 'Albums' en klik vervolgens dubbel op het album 'Laatste import' om het te openen.

4. Selecteer de geïmporteerde onderdelen, klik op Knop voor aanmaken in de knoppenbalk en kies het album of project waaraan je de onderdelen wilt toevoegen.