macOS High Sierra

Foto's publiceren op Facebook, Flickr en Twitter

Je kunt je foto's en videofragmenten rechtstreeks vanuit Foto's naar je Facebook-, Flickr- of Twitter-account publiceren.

Opmerking: Wanneer je een Live Photo op Facebook, Flickr of Twitter publiceert, wordt deze als een normale foto weergegeven.

Open Foto's

Inloggen op je Facebook-, Flickr- of Twitter-account

1. Kies Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' en klik vervolgens op 'Internetaccounts'.

2. Klik op 'Facebook', 'Flickr' of 'Twitter'.

3. Typ je gebruikersnaam en wachtwoord en klik op 'Volgende'.

Je foto's en videofragmenten publiceren op Facebook

1. Selecteer de foto's of videofragmenten die je wilt publiceren.

2. Klik op de deelknop  in de knoppenbalk en kies 'Facebook'.

Log in bij je Facebook-account als je dat nog niet hebt gedaan.

3. Kies de gewenste opties voor de foto's in het dialoogvenster 'Facebook' en voeg desgewenst een opmerking toe.

Dialoogvenster voor het delen van foto's via Facebook.
    • Opgeven wie de foto's kunnen bekijken: Klik op het venstermenu linksboven in het dialoogvenster en kies de gewenste optie.

• Opgeven waar de foto's worden gepubliceerd: Klik op het venstermenu 'Tijdlijn' en kies je tijdlijn of een album.

• De locatie van je computer aan de foto's toevoegen: Klik op 'Voeg locatie toe'.

• Een opmerking toevoegen: Typ desgewenst een opmerking bij de foto's.

4. Klik op 'Plaats'.

Je foto's publiceren op Flickr

Je kunt je foto's online delen door ze rechtstreeks vanuit Foto's op Flickr te publiceren.

1. Selecteer de foto's die je wilt publiceren.

2. Klik op de deelknop  in de knoppenbalk en kies 'Flickr'.

3. Log in bij je Flickr-account als je dat nog niet hebt gedaan.

4. Kies de gewenste opties voor de foto's in het dialoogvenster 'Flickr'.

Dialoogvenster voor het delen van foto's via Flickr.
    • Opgeven waar de foto's worden toegevoegd: Klik op het venstermenu 'Selecteer fotoset' en kies een fotoset (op Flickr wordt een album een "fotoset" genoemd). Om de foto's aan je Flickr-fotostream toe te voegen, kies je 'Photostream'.

• Opgeven wie de foto's kunnen bekijken: Klik op het venstermenu rechtsboven in het dialoogvenster.

• Een titel, beschrijving en tags toevoegen: Typ de gewenste tekst in de desbetreffende velden.

5. Klik op 'Publiceer'.

Een foto delen via Twitter

Vanuit Foto's kun je één foto tegelijk rechtstreeks via Twitter delen.

1. Selecteer de foto die je wilt delen.

2. Klik op de deelknop  in de knoppenbalk en kies 'Twitter'.

Log in bij je Twitter-account als je dat nog niet hebt gedaan.

3. Typ een bericht van maximaal 119 tekens in het dialoogvenster 'Twitter' en klik op 'Plaats'.

Opmerking: De foto neemt de overige 21 tekens van de tweet in beslag.

Er verschijnt een venster waarin wordt bevestigd dat je foto is gepubliceerd.

In je lijst met tweets verschijnt een link naar de foto die je hebt gedeeld.