macOS High Sierra

Een reservekopie maken van de Foto's-bibliotheek

Zelfs als je iCloud-fotobibliotheek gebruikt, is het belangrijk dat je altijd een lokale reservekopie van je bibliotheek maakt. Je kunt dit op een van de volgende manieren doen:

• Time Machine gebruiken: Nadat je Time Machine hebt geconfigureerd, wordt automatisch een reservekopie gemaakt van de bestanden op je Mac. Als de bestanden in de Foto's-bibliotheek verloren gaan, kun je ze terugzetten uit een Time Machine-reservekopie. Open Time Machine in de map 'Programma's' en kijk in het Help-menu voor meer informatie over het configureren van Time Machine.

WAARSCHUWING: Als een Foto's-bibliotheek op een externe schijf staat, moet je geen reservekopie van de schijf maken met Time Machine. De bevoegdheden voor je Foto's-bibliotheek kunnen een conflict opleveren met de bevoegdheden voor de Time Machine-reservekopie.

• Je bibliotheek handmatig naar een extern opslagapparaat kopiëren: Sleep de Foto's-bibliotheek (standaard in de map 'Afbeeldingen' op je Mac) naar het opslagapparaat om een kopie te maken.

Als je meerdere fotobibliotheken hebt, maak je een reservekopie van alle bibliotheken.

Belangrijk: Als een of meer afbeeldingsbestanden buiten je fotobibliotheek worden bewaard, wordt er geen reservekopie gemaakt van deze bestanden (de referentiebestanden) wanneer je een reservekopie van je bibliotheek maakt. Maak daarom een afzonderlijke reservekopie van deze bestanden. Om eenvoudiger een reservekopie van alle afbeeldingsbestanden tegelijk te maken, kun je referentiebestanden verzamelen in je bibliotheek. Zie De opslaglocatie voor je bestanden in Foto's wijzigen voor meer informatie.