macOS High Sierra

De opslaglocatie voor je bestanden in Foto's wijzigen

Als je foto's en video's importeert in Foto's, worden ze gekopieerd naar en bewaard in de Foto's-bibliotheek. Je kunt desgewenst foto's en video's buiten de Foto's-bibliotheek bewaren (bijvoorbeeld in een map op je Mac of op een externe schijf). Deze foto's en video's kun je nog steeds in Foto's bekijken. Bestanden die buiten je bibliotheek worden bewaard, worden referentiebestanden genoemd. Zie Waar zijn mijn foto's? voor meer informatie over referentiebestanden.

Referentiebestanden worden niet automatisch geüpload naar en bewaard in iCloud-fotobibliotheek. Als je een reservekopie van je fotobibliotheek maakt, worden de referentiebestanden niet in de reservekopie opgenomen. Je moet handmatig een reservekopie van deze bestanden maken. Als je niet handmatig een reservekopie van je referentiebestanden wilt maken, kun je de bestanden verplaatsen naar of verzamelen in je bibliotheek.

Open Foto's

Geïmporteerde bestanden buiten de Foto's-bibliotheek bewaren

1. Kies 'Foto's' > 'Voorkeuren' en klik op 'Algemeen'.

2. Schakel het aankruisvak 'Kopieer onderdelen naar Foto's-bibliotheek' uit.

Als je vervolgens foto's of video's importeert, blijven de bestanden op de oorspronkelijke locatie staan en worden ze als referentiebestanden geopend in Foto's.

Referentiebestanden naar een Foto's-bibliotheek kopiëren

Je kunt referentiebestanden naar je fotobibliotheek kopiëren, zodat je eenvoudiger een reservekopie kunt maken en de bestanden automatisch aan je iCloud-fotobibliotheek worden toegevoegd.

1. Selecteer de bestanden die je naar de fotobibliotheek wilt verplaatsen.

2. Kies 'Archief' > 'Verzamel'.

3. Klik op 'Kopieer'.