objecten selecteren

Je kunt één object of meerdere objecten tegelijk selecteren.

Eén object selecteren

Een tekstvak, afbeelding, video, fotogalerie, diagram, vorm of audio-object selecteren: Klik op het object. Selectiegrepen (bijvoorbeeld blauwe stippen rond een tekstvak) verschijnen om aan te geven dat het geselecteerd is. (Als je probeert een tekstvak of vorm te selecteren en het invoegpunt ligt er binnenin, moet je eerst buiten het object klikken voordat je erop kunt klikken om het te selecteren.)

Selecteer een regelgebonden object: Als het regelgebonden object in de hoofdtekst staat, klik je erop. Als het in een tekstvak of vorm staat, klik je er dubbel op. Er worden drie selectiegrepen weergeven om aan te geven hoe het geselecteerd moet worden (mogelijk moet je het object vergroten of verkleinen om ze te kunnen zien).

Een tabel selecteren: Klik ergens in de tabel en klik vervolgens op het vierkantje in de linkerbovenhoek van de rand van de tabel. (Je kunt ook buiten de tabel klikken, zodat er geen tabelcellen zijn geselecteerd, en dan Shift + klikken op een tabelcel om deze te selecteren.) Er verschijnt een blauwe lijn rond de tabel die aangeeft dat de tabel is geselecteerd.

Als je geen selectiegrepen of blauwe rand ziet, is het object mogelijk vergrendeld. In dit geval moet je het ontgrendelen voordat je het kunt selecteren.

Meerdere objecten selecteren

• Op een Mac: Selecteer één object en houd vervolgens de Command-toets ingedrukt terwijl je op andere objecten klikt.

• Op een Windows-computer: Selecteer één object en houd vervolgens de Control-toets ingedrukt terwijl je op andere objecten klikt.