navigatiekolom

Navigatiekolommen zijn de gedeelten links en rechts van je document die je naar wens kunt openen en sluiten om bijvoorbeeld bij opmaakregelaars en paginaminiaturen te kunnen. Om een navigatiekolom te openen, voer je een of meer van de volgende stappen uit:

• Klik op de knop 'Weergave'  in de knoppenbalk en kies 'Paginaminiaturen' of 'Inhoudsopgave'.

Om de navigatiekolom aan de linkerkant te sluiten, klik je op de knop 'Weergave'  en kies je vervolgens 'Alleen document'.

• Klik op de knop 'Opmaak'  in de knoppenbalk.

Wanneer de knop 'Opmaak'  is geselecteerd, worden in de navigatiekolom aan de rechterkant opmaakregelaars weergegeven voor datgene wat in het document is geselecteerd. Bijvoorbeeld, als er tekst is geselecteerd kun je de regelaars zien voor het wijzigen van het lettertype, de lettergrootte of de stijl. In een paginalay-outdocument staan in de navigatiekolom paginalay-outregelaars als er niets is geselecteerd.

• Klik op de knop 'Document'  in de knoppenbalk. Wanneer de knop 'Document'  is geselecteerd, worden in de navigatiekolom aan de rechterkant opmaakregelaars weergegeven, zoals voor de paginarichting en de positie van kop- en voetteksten in het document.

Als de navigatiekolom 'Opmaak'  of 'Document'  al is geopend, sluit je deze door nogmaals op de knop te klikken.