alineastijlen

Een alineastijl is een reeks kenmerken (bijvoorbeeld lettergrootte en -kleur) die je snel kunt toepassen op een hele alinea. Door alineastijlen te gebruiken, zorg je ervoor dat de tekst in jouw document er consistent uitziet. Je kunt bijvoorbeeld de Koptekststijl toepassen op elke koptekst en zo hoef je elke kop niet individueel van een opmaak te voorzien. Pages voor iCloud kan ook een inhoudsopgave genereren op basis van de alineastijlen die zijn toegepast op je document.

Alineastijlen verschijnen in de Opmaakzijbalk rechts van je document. Als je de zijbalk niet ziet, klik dan op de knop 'Opmaak' in de knoppenbalk.

Het venstermenu Alineastijlen in de Opmaakzijbalk. De Koptekst alineastijl, een rood, vetgedrukt lettertype is geselecteerd.