knoppenbalk

De knoppenbalk is de rij met knoppen in het Numbers-venster boven je spreadsheet. Klik op de knoppen om bijvoorbeeld opties weer te geven voor het invoegen van objecten zoals vormen, diagrammen en tabellen, om de navigatiekolom te openen en te sluiten, of om elementen te zoeken en te vervangen.

De menubalk boven in het scherm met de volgende menu's: Apple, Numbers, Archief, Wijzig, Voeg in, Opmaak, Orden, Weergave, Deel, Venster en Help. Onder de menubalk wordt een Numbers-spreadsheet weergegeven met bovenaan een knoppenbalk met knoppen voor Weergave, Zoom, Voeg categorie toe, Voeg in, Tabel, Diagram, Tekst, Vorm, Media en Opmerking.

Als je de knoppenbalk wilt aanpassen (door andere knoppen weer te geven of te verplaatsen), kies je 'Weergave' > 'Pas knoppenbalk aan' (uit het Weergave-menu boven in het scherm).

Als een knop die in een instructie wordt genoemd niet zichtbaar is, is die knop bij het aanpassen van de knoppenbalk mogelijk verwijderd. Je kunt de knop weer toevoegen door de knoppenbalk nogmaals aan te passen.

In de menubalk boven in het scherm (boven het Numbers-venster) staan een paar menu's die dezelfde naam hebben als de knoppen in de knoppenbalk. Deze menu's bevatten niet altijd dezelfde opties als de onderdelen in de knoppenbalk. In de meeste gevallen bevatten de menu's in de menubalk veel meer commando's dan er in de knoppenbalk beschikbaar zijn.