certificaat

Een certificaat is een bijlage bij een elektronisch document die ervoor zorgt dat het document veilig via het internet wordt verstuurd. Certificaten worden gebruikt door webbrowsers en door e-mail- en sms-apps.

Wanneer je met een beveiligde site communiceert, wordt de informatie die met de site wordt uitgewisseld versleuteld. Op deze manier worden je inloggegevens, creditcardnummers, adressen en andere gevoelige gegevens beschermd.

In macOS vormen certificaten een onderdeel van je digitale identiteit. Certificaten worden in je sleutelhanger bewaard. Met Sleutelhangertoegang kun je je certificaten en sleutelhangers beheren.