Ruimtelijke audio

Je Mac met Apple silicon ondersteunt ruimtelijke audio, een technologie die zorgt voor bioscoopgeluid bij de film of video die je kijkt of de Dolby Atmos-muziek waarnaar je luistert. Met ruimtelijke audio lijkt het geluid van alle kanten te komen (als je een daarvoor geschikte koptelefoon draagt). Met dynamische hoofdtracking (optioneel) komt de audio altijd uit dezelfde richting, ook als je beweegt. Dus als er rechts van jou iets wordt afgespeeld en je draait je om, kun je het geluid aan je linkerkant horen. Je krijgt ook fantastisch geluid in apps die worden ondersteund door iOS, iPadOS, tvOS en macOS. In FaceTime op de Mac zorgt ruimtelijke audio er bijvoorbeeld voor dat stemmen verspreid worden weergegeven, zodat het lijkt alsof ze van de positie van de sprekers in het FaceTime-venster komen.

Zie Ruimtelijke audio en hoofdtracking regelen in de AirPods-gebruikershandleiding en het Apple Support-artikel Ruimtelijke audio beluisteren met AirPods en Beats voor meer informatie over ruimtelijke audio en dynamische hoofdtracking en voor een lijst met ondersteunde apparaten. Zie Over ruimtelijke audio met Dolby Atmos in Apple Music voor algemene informatie over ruimtelijke audio in Apple Music.