presentatorscherm

Het presentatorscherm bevat een aantal regelaars die je als hulpmiddel bij het navigeren en presenteren kunt gebruiken wanneer je je diavoorstelling in een venster of in de schermvullende modus op een apart scherm afspeelt. Je kunt bijvoorbeeld de presentatornotities bekijken of wijzigen, een voorvertoning van de volgende dia weergeven en de looptijd van de presentatie bijhouden.

Voer een van de volgende stappen uit om het presentatorscherm te openen:

• Het presentatorscherm in een venster weergeven: Kies 'Speel af' > 'In venster' (uit het Speel af-menu boven in het scherm) en klik vervolgens in de knoppenbalk op de afspeelknop. Het presentatorscherm wordt in het ene venster weergegeven en de diavoorstelling wordt in een ander venster afgespeeld.

Een Keynote-presentatie in het ene venster en het presentatorscherm in een tweede venster met het dianavigatiepaneel, presentatornotities en een voorvertoning van de dia.

Als je het presentatorscherm niet ziet, houd je de aanwijzer op het bovenste deel van het venster met de diavoorstelling en klik je op de knop 'Toon presentatorscherm'. Je kunt ook 'Speel af' > 'Toon presentatorscherm in venster' kiezen.

• Het presentatorscherm weergeven terwijl er een of meer beeldschermen op je Mac zijn aangesloten: Kies 'Speel af' > 'In schermvullende weergave' en klik vervolgens op de afspeelknop in de knoppenbalk. Standaard wordt het presentatorscherm op je Mac weergegeven terwijl de diavoorstelling op het aangesloten beeldscherm wordt afgespeeld.

Het presentatorscherm in Keynote met knoppen voor het openen en sluiten van het dianavigatiepaneel en weergaveopties boven in het scherm. De huidige dia en de volgende dia staan in het midden van het scherm en het veld 'Notities van presentator' staat onderaan.

Als je het presentatorscherm niet ziet, controleer je in Systeeminstellingen (of Systeemvoorkeuren in macOS 12 of ouder) of synchrone weergave is uitgeschakeld.

• Het presentatorscherm in de oefenmodus weergeven: Kies 'Speel af' > 'Oefen diavoorstelling'.