objectenlijst

De objectenlijst is een navigatiekolom aan de linkerkant van het Keynote-venster met daarin alle objecten op geselecteerde dia's in de volgorde waarin ze op een dia in lagen zijn geplaatst (de zogeheten stapel). Je kunt meerdere dia's selecteren om objecten voor meerdere dia's tegelijk weer te geven. Vervolgens kun je objecten in de lijst selecteren, vergrendelen of verplaatsen.

De objectenlijst is met name handig voor het selecteren van objecten die normaal gesproken lastig te selecteren zijn, omdat ze in een laag onder andere objecten of in een geneste groep zijn geplaatst.

Om de objectenlijst te openen, klik je op de knop voor het Weergave-menu links in de knoppenbalk en kies je 'Toon objectenlijst'. Je kunt de objectenlijst alleen openen in de weergave 'Alleen dia' of 'Navigatiepaneel'.