alineastijl

Een alineastijl is een reeks kenmerken, zoals lettergrootte en kleur, die je snel op een hele alinea kunt toepassen. Alineastijlen zorgen ervoor dat de tekst in je presentatie er consistent uitziet.

Met alineastijlen kun je tekst eenvoudig opmaken. Als je bijvoorbeeld de stijl 'Koptekst' toepast op alle kopteksten in een presentatie en later de koptekstkleur wilt wijzigen, wijzig je de kleur van de stijl 'Koptekst', waarna alle kopteksten automatisch worden bijgewerkt. Je hoeft deze dus niet stuk voor stuk zelf te wijzigen.

Alineastijlen worden weergegeven in de navigatiekolom 'Opmaak' aan de rechterkant van het Keynote-venster, waar je er sneltoetsen aan kunt toewijzen. Als je geen navigatiekolom ziet of als de navigatiekolom geen tekstregelaars bevat, klik je op de opmaakknop in de knoppenbalk.