soorten tekstvakken

Keynote kent twee soorten tekstvakken:

• Met twee handgrepen: Bij een tekstvak met twee handgrepen worden twee selectiegrepen (witte vierkantjes) weergegeven wanneer je het tekstvak selecteert. De grootte van het tekstvak wordt automatisch aangepast wanneer je tekst toevoegt. Tekstvakken die je via de tekstvakknop in de knoppenbalk toevoegt, zijn tekstvakken met twee handgrepen.

• Met acht handgrepen: Bij een tekstvak met acht handgrepen worden acht selectiegrepen (witte vierkantjes) weergegeven wanneer je het tekstvak selecteert. De grootte van dit soort tekstvakken wordt niet automatisch aangepast wanneer je tekst toevoegt. De meeste plaatsaanduidingen voor tekstvakken bij een thema zijn tekstvakken met acht handgrepen.

Opmerking: Om een tekstvak met twee handgrepen om te zetten in een tekstvak met acht handgrepen, kies je 'Opmaak' > 'Vormen en lijnen' > 'Stel tekst- en objecthandgrepen opnieuw in' (uit het Opmaak-menu boven in het scherm).