macOS High Sierra

Ik moet mijn sleutelhangerwachtwoord bijwerken

Het sleutelhangerwachtwoord is standaard hetzelfde als het gebruikerswachtwoord (het wachtwoord waarmee je bij de computer inlogt). Als je het gebruikerswachtwoord wijzigt in het paneel 'Gebruikers en groepen' in Systeemvoorkeuren, wordt het sleutelhangerwachtwoord automatisch bijgewerkt met het nieuwe inlogwachtwoord. Als het gebruikerswachtwoord opnieuw is ingesteld door een beheerder, wordt het sleutelhangerwachtwoord niet automatisch opnieuw ingesteld. Je wordt gevraagd om het sleutelhangerwachtwoord opnieuw in te stellen bij de volgende aanmelding. Je kunt het sleutelhangerwachtwoord ook bijwerken en gelijkmaken aan het nieuwe gebruikerswachtwoord. Om je sleutelhanger te ontgrendelen en het wachtwoord te wijzigen, moet je weten wat het huidige wachtwoord van de sleutelhanger is (doorgaans is dit hetzelfde als het vorige gebruikerswachtwoord).

Open Sleutelhangertoegang

Het sleutelhangerwachtwoord gelijkmaken aan het gebruikerswachtwoord

1. Kies 'Wijzig' > 'Wijzig wachtwoord voor sleutelhanger 'Inloggen''.

2. Als de sleutelhanger vergrendeld is, voer je het vorige gebruikerswachtwoord voor de computer in en klik je op 'OK'.

3. Als je het juiste wachtwoord hebt ingevoerd, verschijnt er een nieuw venster. Voer in het veld 'Huidig wachtwoord' het vorige gebruikerswachtwoord nogmaals in.

4. Voer in het veld 'Nieuw wachtwoord' je nieuwe gebruikerswachtwoord in.

5. Voer in het veld 'Controleer' het nieuwe gebruikerswachtwoord nogmaals in en klik op 'OK'.

Ik ben mijn vorige gebruikerswachtwoord vergeten

Als je je vorige gebruikerswachtwoord niet meer weet, moet je je standaardsleutelhanger opnieuw instellen. Bij het opnieuw instellen van de standaardsleutelhanger worden alle wachtwoorden uit de sleutelhanger verwijderd. Je kunt de wachtwoorden echter wel weer aan de sleutelhanger toevoegen door de sleutelhangergegevens te synchroniseren.

1. Kies 'Sleutelhangertoegang' > 'Voorkeuren' en klik op 'Algemeen'.

2. Klik op 'Stel mijn standaardsleutelhanger opnieuw in'.

3. Kies in de Finder Apple-menu > 'Log uit'. Wanneer je opnieuw inlogt, bewaar je je huidige wachtwoord in een sleutelhanger.

Als het gebruikerswachtwoord opnieuw is ingesteld omdat je het wachtwoord bent vergeten en je het oude wachtwoord voor de sleutelhanger ook niet weet, is de informatie in de oude sleutelhanger niet meer toegankelijk en wordt er een nieuwe, lege sleutelhanger aangemaakt.