Atom-feed

Atom Syndication Format-feed. Een XML-taal die gebruikt wordt voor webfeeds. Webfeeds staan softwareprogramma's toe om te zien of er updates op een website zijn gepubliceerd. Bij Atom-feeds kan elke feed meerdere versies of soorten formattering van de cursusinhoud bevatten voor verschillende apparaten. iTunes U staat tot wel 300 bijlagen toe in een feed. Maar vanwege de prestatie en bruikbaarheid, adviseert Apple om een limiet aan te houden van 50 bijlagen per feed. Als een feed veel bijlagen heeft, is je inhoud voor de gebruikers moeilijker te doorzoeken en te doorbladeren in de iTunes U-catalogus. Hierdoor zal je content minder snel gevonden worden. Vergelijk RSS-feed.