AAC

Advanced Audio Coding (ook wel MPEG-4 genoemd), een standaardmethode voor het comprimeren en coderen van digitale audio. AAC-bestanden kunnen worden afgespeeld op de iPod, iPhone, iPad en in programma's die QuickTime ondersteunen.

De kwaliteit van bestanden die met AAC zijn gecodeerd, is bijna net zo goed als de kwaliteit van audio-cd's. Het geluid is net zo goed of beter als dat van mp3-bestanden die met dezelfde of zelfs een hogere bitsnelheid zijn gecodeerd. Een 128-kbps AAC-bestand klinkt bijvoorbeeld net zo goed als of zelfs beter dan een 160-kbps mp3-bestand. Omdat de bitsnelheid lager is, is het AAC-bestand bovendien kleiner dan het mp3-bestand.

Als je audiobestanden op de harde schijf of je apparaat bewaart met de AAC-structuur, kun je meer bestanden bewaren. Met de instelling 'Hoge kwaliteit' wordt er voor AAC-bestanden ongeveer 1 MB schijfruimte per minuut gebruikt.