Touch Bar

Deze voorziening is op sommige Mac-computers beschikbaar. Je kunt gangbare bewegingen (zoals tikken of vegen) direct op de Touch Bar uitvoeren om bijvoorbeeld nummers en video's af te spelen in iTunes of het volume aan te passen.

Een toetsenbord met bovenaan een Touch Bar; de afspeelregelaars bevinden zich in het midden van de Touch Bar.

Welke knoppen in de Touch Bar worden weergegeven, is afhankelijk van de handeling die je op dat moment in iTunes uitvoert. Hieronder zie je bijvoorbeeld de knoppen die verschijnen als je muziek afspeelt:

De Touch Bar-regelaars voor muziek, met knoppen om het geselecteerde nummer aan een afspeellijst en de lijst 'Volgende' toe te voegen.

Wanneer je een film afspeelt, verschijnen er andere regelaars.

De Touch Bar-regelaars voor films, met knoppen voor iTunes Extras, ondertiteling en de lijst met hoofdstukken.

De Touch Bar geeft ook toegang tot Touch ID. Hiermee kun je onderdelen in de iTunes Store aanschaffen en inloggen bij je iTunes Store-account.

Zie het Apple Support-artikel De Touch Bar op de MacBook Pro gebruiken voor meer informatie.