Apple Lossless

Een door Apple ontwikkelde methode voor het comprimeren van nummers om digitale muziekbestanden te maken. Apple Lossless-bestanden kunnen worden afgespeeld op de iPhone, iPad en sommige iPod-modellen. Apple Lossless gebruik je om nummers op een audiosysteem van professionele kwaliteit te kunnen beluisteren zonder kwaliteitsverlies en om kwalitatief hoogwaardige audio-cd's met geïmporteerde nummers te kunnen branden.

Voor Apple Lossless-bestanden wordt ongeveer 5 MB aan schijfruimte per minuut gebruikt.