Twee-factor-authenticatie

Als je je Apple ID hebt aangemaakt op een apparaat met iOS 13.4, iPadOS 13.4, macOS 10.15.4 of nieuwer, wordt voor je account automatisch twee-factor-authenticatie gebruikt.

Twee-factor-authenticatie voor Apple ID is beschikbaar in iOS 9, iPadOS 13, OS X 10.11 en nieuwer. Als je eerder een Apple ID zonder twee-factor-authenticatie hebt aangemaakt, volg je deze stappen om twee-factor-authenticatie in te schakelen:

1. Tik in Instellingen  op '[je naam]' > 'Wachtwoord en beveiliging'.

2. Tik op 'Schakel twee-factor-authenticatie in' en volg de online instructies.

Met twee-factor-authenticatie voorkom je dat anderen toegang krijgen tot je Apple ID-account (zelfs als ze je Apple ID-wachtwoord weten). Voor bepaalde voorzieningen in iOS, iPadOS en macOS is de beveiliging van twee-factor-authenticatie vereist. Wanneer twee-factor-authenticatie is ingeschakeld, heb je alleen vanaf een vertrouwd apparaat toegang tot je account. Wanneer je voor het eerst op een nieuw apparaat inlogt, moet je twee soorten informatie opgeven: je Apple ID-wachtwoord en de zescijferige verificatiecode die automatisch naar je telefoonnummer wordt verstuurd of op je vertrouwde apparaten wordt weergegeven. Door de code in te voeren, verifieer je dat je het nieuwe apparaat vertrouwt.