resolutie

Het aantal pixels in een afbeelding. Resolutie wordt uitgedrukt in de breedte en hoogte van een afbeelding in pixels, zoals 1920 x 1080 pixels. Afbeeldingen met een hogere resolutie bevatten meer detail maar zorgen ook voor grotere bestanden met langere downloadtijden.

Je elektronische apparaten (zoals Mac, iPad, iPhone en iPod) hebben ook een schermresolutie. Bij voorkeur komt de beeldresolutie van je media overeen met de schermresolutie van je afspeelapparaat.