macOS High Sierra

Werken met multimedia in boeken

Boeken die zijn voorzien van het logo Made for iBooks, bevatten interactieve diagrammen, foto's en video's die je kunt bekijken, beluisteren en onderzoeken.

Open iBooks

• Interactieve media maximaliseren: Klik op de knop voor maximaliseren in de linkerbovenhoek wanneer de aanwijzer boven het onderdeel staat. Je kunt ook je vingers uit elkaar bewegen op een trackpad of Magic Mouse.

Om verder in te zoomen op gemaximaliseerde inhoud, beweeg je je vingers uit elkaar op een trackpad of Magic Mouse.

• Interactieve media minimaliseren: Klik op 'Gereed' of beweeg je vingers naar elkaar toe op een trackpad of Magic Mouse.

• Een film of diavoorstelling bekijken of een audiofragment beluisteren: Klik indien nodig op de afspeelknop of afbeelding.

Sommige films of audiofragmenten worden automatisch afgespeeld zodra je de pagina opent.

• Door een galerie navigeren: Klik op de pijlen of symbolen of veeg, wanneer de aanwijzer op de galerie staat, naar links of rechts op een trackpad of Magic Mouse.

• Een 3D-object roteren: Klik op het object en versleep het.

• Inzoomen op een label bij een afbeelding (bijschrift): Klik op het label om in te zoomen of om de volledige beschrijving weer te geven.

iBooks-studieboeken worden gemaakt met iBooks Author. Zie Informatie over iBooks Author voor meer informatie.