macOS High Sierra

Aankopen beperken

Je kunt voorkomen dat je kinderen boeken kopen of dat ze boeken met expliciete inhoud downloaden. Als je 'Delen met gezin' hebt geconfigureerd kun je 'Vraag om te kopen' inschakelen, zodat jou wordt gevraagd de aankopen van bepaalde leden van je gezin goed te keuren.

Open iBooks

Voorkomen dat je kinderen boeken met expliciete inhoud kopen of downloaden

1. Kies 'iBooks' > 'Voorkeuren' en klik op 'Toezicht'.

2. Klik op het hangslot  om de instellingen voor ouderlijk toezicht te wijzigen en geef vervolgens de beheerdersnaam en het wachtwoord voor je computer op.

3. Selecteer de optie om alle aankopen en gratis downloads uit te schakelen of om het downloaden van boeken met expliciete inhoud te beperken.

4. Klik nogmaals op het hangslot als je klaar bent.

'Vraag om te kopen' inschakelen

De optie 'Vraag om te kopen' is standaard ingeschakeld voor kinderen jonger dan 13 jaar en kan worden ingeschakeld voor gezinsleden jonger dan 18 jaar. (De leeftijdsgrenzen kunnen per land verschillen.) Zie 'Delen met gezin' configureren voor meer informatie.

1. Kies Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' en klik vervolgens op 'iCloud'.

Open het paneel 'iCloud' in Systeemvoorkeuren

2. Klik op 'Beheer gezin'.

3. Selecteer links het gezinslid en schakel vervolgens rechts 'Vraag om te kopen' in.

Zie Ouderlijk toezicht instellen voor meer informatie over het configureren van ouderlijk toezicht op een Mac.