macOS High Sierra

Verzamelingen met boeken aanmaken

Je kunt boeken in je bibliotheek ordenen door ze te groeperen in verzamelingen.

Open iBooks

Een nieuwe verzameling aanmaken

1. Klik in je bibliotheek op 'Verzamelingen'.

2. Klik op de knop met het plusteken  linksonderin en geef een naam voor de verzameling op.

3. Selecteer 'Alles' in de lijst aan de linkerkant, selecteer een of meer boeken en sleep ze vervolgens naar de verzameling.

Opmerking: Je kunt een boek maar in één verzameling tegelijk opnemen.

Je kunt ook boeken selecteren en vervolgens 'Archief' > 'Nieuwe verzameling van selectie' kiezen.

Boeken naar een verzameling verplaatsen

Voer in je bibliotheek een of meer van de volgende stappen uit:

• Selecteer een boek en kies vervolgens 'Archief' > 'Nieuwe verzameling van selectie'.

• Klik op 'Verzamelingen', selecteer 'Alles' in de lijst aan de linkerkant, selecteer een of meer boeken en sleep ze vervolgens naar de verzameling.

• Klik op 'Lijst', selecteer een boek, klik op de verzameling waartoe het boek behoort en geef een nieuwe verzameling op.

Je kunt een boek maar in één verzameling tegelijk opnemen (alle boeken zijn wel zichtbaar in 'Alle').

Een verzameling verwijderen die je hebt aangemaakt

• Klik op 'Verzamelingen', selecteer de verzameling en druk op de Delete-toets.

Bij het verwijderen van een verzameling worden de boeken binnen die verzameling niet verwijderd (alle boeken zijn zichtbaar in 'Alle').