Striped RAID-set

Als je meerdere schijven hebt, kun je voor snellere schijftoegang een zogeheten "striped-RAID set" (Redundant Array of Independent Disks) aanmaken. Een striped RAID-set is vooral handig voor grote bestanden, zoals bestanden met digitale video en databases.

Een striped RAID-set werkt het best als de schijven ongeveer dezelfde grootte hebben en via een snelle verbinding op je computer zijn aangesloten. Let op de volgende punten bij het maken van je keuze:

• Als de schijven verschillende groottes hebben, worden bij een striped RAID-set alle schijven behandeld alsof ze net zo groot zijn als de kleinste schijf. Als je schijven van verschillende groottes hebt, kun je overwegen een gecombineerde schijvenset te gebruiken. Bij een gecombineerde schijvenset heb je niet de snelheid van een striped RAID-set, maar kun je wel de volledige capaciteit van alle schijven in die set benutten.

• Als de schijven via een langzame aansluiting met de computer zijn verbonden, bijvoorbeeld via USB, is het mogelijk dat de toegang niet sneller wordt, zelfs niet bij een striped RAID-set. Gebruik voor het beste resultaat schijven met snelle toegang, zoals interne schijven.