Bibliotheek

In Automator worden taken en variabelen bewaard in de bibliotheek. Schakel in het Automator-venster tussen taken en variabelen door op 'Taken' of 'Variabelen' te klikken. De onderdelen zijn in de kolom 'Bibliotheek' gegroepeerd in functionele categorieën. De taken en variabelen worden weergegeven in de tweede kolom.

De Automator-bibliotheek bevat honderden taken en tientallen standaardvariabelen. Wanneer je een app installeert die bepaalde taken bevat, worden deze taken vaak automatisch aan de bibliotheek toegevoegd. Je kunt ook nieuwe taken in de bibliotheek importeren.