takenreeks

Takenreeksen van Automator bevatten een reeks taken die samen een bepaalde bewerking uitvoeren. Elke taak vertegenwoordigt een stap van de bewerking. Als je de takenreeks uitvoert, worden de taken in volgorde verwerkt, van boven naar beneden.

Om een takenreeks samen te stellen, zoek je een taak in de bibliotheek en sleep je de taak naar het takenreeksgebied aan de rechterkant. Als je een taak aan de takenreeks toevoegt, wordt deze gekoppeld aan de andere taken in de takenreeks, zodat de uitvoer van de ene taak als invoer kan worden doorgegeven aan de volgende taak.

Sommige taken kunnen alleen overweg met bepaalde typen invoer. Als een taak een bepaald type bestand of gegevens nodig heeft, moet je de taak in de takenreeks laten volgen op een taak die het juiste type bestand of gegevens oplevert. Een taak die tekst als invoer nodig heeft, moet je bijvoorbeeld niet achter een taak plaatsen die afbeeldingsbestanden genereert. Het type invoer dat vereist is voor een taak wordt rechts boven de taak weergegeven.

Als de uitvoer van een taak overeenkomt met de invoer van de volgende taak, zie je dat de taken in de takenreeks worden verbonden. Als de uitvoer van een taak en de invoer van de volgende taak niet overeenkomen, ontstaat er een ruimte tussen de taken in de takenreeks.

Je kunt controleren of een takenreeks het juiste resultaat heeft door op 'Voer uit' te klikken.