apparaat dat onder toezicht staat

Een apparaat dat beheer op detailniveau mogelijk maakt, zodat beperkingen kunnen worden opgegeven. Zo kan bijvoorbeeld iMessage of Game Center worden uitgeschakeld. Daarnaast zijn er bij onder toezicht staande apparaten aanvullende apparaatconfiguraties en voorzieningen beschikbaar, zoals het filteren van websitemateriaal en het op de achtergrond installeren van configuratieprofielen en apps. Met Apple School Manager of Apple Business Manager kan toezicht draadloos op het apparaat worden ingeschakeld als onderdeel van het MDM-inschrijvingsproces, of handmatig worden ingeschakeld met behulp van Apple Configurator 2. Alleen apparaten met iOS 5 of hoger kunnen onder toezicht staan.

Onder toezicht staande apparaten zijn meestal eigendom van de organisatie en worden beschikbaar gesteld aan individuele werknemers of leerlingen of onderling gedeeld.