Service en reparatie van Apple TV

Lees meer over opties, garantie en prijzen van Apple TV-service.

Hoe kan ik mijn Apple TV laten repareren?

Apple biedt veel manieren om support en service aan te vragen voor uw Apple TV. Kies wat het handigst is voor u. Als u problemen hebt met configuratie, AirPlay of de App Store, kunt u eerst onze Support-artikelen lezen.

Lees Apple Support-artikelen

Contact met ons opnemen

Neem contact met ons op voor advies van een Apple Support-expert. We helpen u uw probleem op te lossen of we plannen een reparatie. Voordat u contact met ons opneemt, zorgt u dat u het serienummer van uw product, uw Apple ID en uw wachtwoord bij de hand hebt.

Het serienummer van een Apple product vinden
Support aanvragen

Opsturen

Neem contact met ons op en wij sturen u een verpakking voor uw Apple TV. U kunt de Apple TV naar ons opsturen en wij zullen deze zo snel mogelijk repareren of vervangen.

Service aanvragen

Inleveren

Als u persoonlijke hulp wilt, neemt u contact op met een erkende Apple serviceprovider of maakt u online een afspraak bij een Apple Store. Zorg ervoor dat u uw Apple ID en wachtwoord weet voordat u naar uw afspraak gaat.

Een erkende Apple serviceprovider zoeken
Een afspraak maken bij een Apple Store

Hoeveel kost het om mijn Apple TV te repareren of te vervangen?

Er zijn geen kosten aan verbonden als het probleem onder de garantie, het AppleCare Protection Plan of de consumentenwetgeving valt. Als uw probleem niet wordt gedekt, betaalt u kosten voor service buiten de garantie.

Model Kosten voor reparatie buiten garantie
Apple TV 4K 32 GB 161,10 €
Apple TV 4K64 GB 161,10 €
Apple TV (4e generatie) 32 GB 131,10 €
Apple TV (4e generatie) 64 GB 131,10 €

De hier weergegeven prijzen zijn de prijzen voor door Apple uitgevoerde reparaties. Andere serviceproviders hanteren mogelijk andere prijzen en voorwaarden. Alle prijzen zijn in euro en inclusief btw. Prijzen voor reparatie buiten de garantie bevatten ook verzendkosten van 12,10 €.

Hoe lang duurt het?

Afhankelijk van de plaats waar u service krijgt, kunt u mogelijk de status van uw reparatie online controleren.

De status van uw serviceverzoek controleren

Dekking van Apple's Beperkte Garantie

Uw product en de accessoires van Apple zijn gedurende een jaar vanaf de aankoopdatum gedekt door onze beperkte garantie. Apple's Beperkte Garantie vormt een aanvulling op de rechten die u volgens de consumentenwetgeving geniet.

Onze garantie dekt geen schade die is veroorzaakt door ongevallen of ongeoorloofde aanpassingen. Zie de garantie voor volledige details. U kunt uw garantiestatus online controleren en uw aankoopbewijs bijwerken als er een fout in onze gegevens zit.

Lees Apple's Beperkte Garantie
Uw garantiestatus controleren
Een aankoopbewijs bijwerken
Lees meer over de consumentenwetgeving

Kan ik aanvullende dekking voor mijn Apple TV kopen?

Het AppleCare Protection Plan biedt u deskundige telefonische support en aanvullende serviceopties voor hardware voor maximaal twee jaar na de oorspronkelijke aankoopdatum van uw Apple TV. U kunt het AppleCare Protection Plan aanschaffen binnen één jaar na de oorspronkelijke aankoopdatum van uw Apple TV.

U hebt mogelijk ook rechten op grond van de consumentenwetgeving. De voordelen van Apple's Beperkte Garantie en van het AppleCare Protection Plan vormen een aanvulling op de rechten die u geniet op grond van de consumentenwetgeving.

Lees meer over het AppleCare Protection Plan voor Apple TV

Express Replacement Service is alleen beschikbaar voor AppleCare Protection Plan-klanten.

Als u de Apple TV direct moet vervangen, kiest u voor de Express Replacement Service: deze biedt snelle levering. We kunnen u meteen een vervangende Apple TV sturen met verzendmateriaal en -instructies. Stuur uw originele Apple TV binnen 10 werkdagen vanaf uw aanvraag naar ons terug om een boete voor te late retournering te voorkomen.

Wanneer u de Express Replacement Service aanvraagt, vragen we een tijdelijke autorisatie op uw creditcard aan om de vervangingswaarde van uw product te dekken. Deze autorisatie verloopt als we uw originele product op tijd ontvangen. In dit geval betaalt u geen boete wegens te late verzending of de kosten van de vervangingswaarde.

Als uw originele Apple TV te laat aankomt, verwijderen we de kosten voor de vervangingswaarde. U betaalt in dat geval alleen een boete voor te late retournering. Een te late retournering ligt tussen 10 en 20 werkdagen nadat we het vervangende apparaat naar u hebben gestuurd.

Als uw Apple TV ernstig is beschadigd door een ongeluk, als het apparaat niet functioneel is na ongeautoriseerde aanpassingen, of als we het apparaat nooit ontvangen, dan brengen we u de vervangingswaarde in rekening.

Model Boete voor te late retournering Vervangingswaarde
Apple TV 4K 32 GB 25 € 199 €
Apple TV 4K64 GB 35 € 219 €
Apple TV (4e generatie) 32 GB 20 € 159 €
Apple TV (4e generatie) 64 GB 30 € 179 €

Alle prijzen zijn in euro en inclusief btw.

Service buiten garantie

Reparaties vallen niet onder de garantie wanneer:

• Uw Apple TV is ouder dan één jaar
  • Uw Apple TV heeft een probleem dat niet onder de garantie of de consumentenwetgeving valt, zoals onopzettelijke schade of ongeoorloofde wijzigingen

We brengen kosten in rekening voor service buiten garantie. Als we een probleem vinden met uw Apple TV, kunnen we het apparaat mogelijk repareren of vervangen door een Apple TV die nieuw of gelijk aan nieuw is zowel qua prestaties als betrouwbaarheid. Neem contact op met uw servicevertegenwoordiger voor details.

Lees Apple's Beperkte Garantie
Lees de reparatievoorwaarden van Apple

Batterijservice voor uw Remote

Apple TV 4K en Apple TV (4e generatie) worden geleverd met een Remote met een oplaadbare batterij. Als uw batterij een fabricagefout heeft en gedekt is door Apple's Beperkte Garantie, een AppleCare Protection Plan of de consumentenwetgeving, zullen we deze zonder extra kosten repareren. Onze garantie dekt geen slijtage van batterijen die door normaal gebruik is ontstaan.

We moeten mogelijk uw accessoire testen om de oorzaak van het batterijprobleem te vinden. Als de Apple TV Remote niet onder de garantie valt, kunnen we deze tegen betaling onderhouden of vervangen.

U krijgt een bijkomend voordeel als u een AppleCare Protection Plan hebt. Als uw batterij slechts tot 80 procent of minder kan worden opgeladen en is gedekt door uw AppleCare-abonnement, zullen we het accessoire kosteloos repareren.

De prijzen van Apple voor batterijen buiten garantie bekijken
Leer meer over het verlengen van de gebruiksduur van de batterij

Apple accessoires

De Apple accessoires die in de verpakking bij de Apple TV zitten, vallen onder onze garantie en de consumentenwetgeving. Ze worden ook gedekt door het AppleCare Protection Plan. Neem voor servicedetails contact op met Apple of met een erkende Apple serviceprovider.
Lees de beperkte garantie van Apple voor accessoires
Contact opnemen met Apple Support

Voorbereiden op Apple TV-service

• Houd uw Apple ID en wachtwoord, en het serienummer van de Apple TV bij de hand.
  • Bewaar uw kabels en andere accessoires wanneer u service krijgt voor uw Apple TV.

Lees het privacybeleid van Apple

Na service

Wanneer u uw Apple TV terugkrijgt na service, logt u in bij de App Store met uw Apple ID. Als we uw Apple TV tijdens de service opnieuw hebben geconfigureerd of vervangen, moet u uw apps opnieuw downloaden.

We geven garantie op onze service, inclusief vervangende onderdelen, gedurende 90 dagen of de rest van de looptijd van uw garantie van Apple of de dekking van het AppleCare Protection Plan, waarbij de periode met de langste dekking van toepassing is. We bieden deze dekking aan wanneer u service krijgt van ons of van een erkende Apple serviceprovider.

Een Apple TV configureren