Over de beveiligingsinhoud van iOS 16.7.5 en iPadOS 16.7.5

In dit document wordt de beveiligingsinhoud van iOS 16.7.5 en iPadOS 16.7.5 beschreven.

Over Apple beveiligingsupdates

Ter bescherming van onze klanten maakt Apple geen beveiligingskwesties openbaar en bespreekt of bevestigt Apple deze niet totdat een volledig onderzoek is uitgevoerd en de benodigde patches of releases beschikbaar zijn. Recente releases staan vermeld op de pagina Apple beveiligingsreleases.

Apple beveiligingsdocumenten verwijzen waar mogelijk naar kwetsbaarheden met CVE-ID.

Raadpleeg de pagina Apple productbeveiliging voor meer informatie over beveiliging.

iOS 16.7.5 en iPadOS 16.7.5

Releasedatum: 22 januari 2024

Accessibility

Beschikbaar voor: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad (5e generatie), iPad Pro 9,7-inch en iPad Pro 12,9-inch (1e generatie)

Impact: een app kan toegang krijgen tot vertrouwelijke gebruikersgegevens

Beschrijving: een privacyprobleem is verholpen door een verbeterde manier van onleesbaar maken van privégegevens voor logboekvermeldingen.

CVE-2023-42937: Noah Roskin-Frazee en Prof. J. (ZeroClicks.ai Lab)

Apple Neural Engine

Beschikbaar voor: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad (5e generatie), iPad Pro 9,7-inch en iPad Pro 12,9-inch (1e generatie)

Impact: een app kan willekeurige code uitvoeren met kernelbevoegdheden

Beschrijving: het probleem is verholpen door verbeterde geheugenverwerking.

CVE-2024-23212: Ye Zhang van Baidu Security

ImageIO

Beschikbaar voor: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad (5e generatie), iPad Pro 9,7-inch en iPad Pro 12,9-inch (1e generatie)

Impact: het verwerken van een kwaadwillig vervaardigde afbeelding kan leiden tot openbaarmaking van procesgeheugen

Beschrijving: het probleem is verholpen door verbeterde controles.

CVE-2023-42888: Michael DePlante (@izobashi) van Trend Micro Zero Day Initiative

Power Manager

Beschikbaar voor: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad (5e generatie), iPad Pro 9,7-inch en iPad Pro 12,9-inch (1e generatie)

Impact: een app kan mogelijk coprocessorgeheugen beschadigen

Beschrijving: het probleem is verholpen door verbeterde controles.

CVE-2024-27791: Pan ZhenPeng (@Peterpan0927) van STAR Labs SG Pte. Ltd.

Toegevoegd op 24 april 2024

Safari

Beschikbaar voor: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad (5e generatie), iPad Pro 9,7-inch en iPad Pro 12,9-inch (1e generatie)

Impact: activiteiten van een gebruiker in privémodus zijn mogelijk zichtbaar in Instellingen

Beschrijving: er is een privacyprobleem verholpen door verbeterde verwerking van gebruikersvoorkeuren.

CVE-2024-23211: Mark Bowers

WebKit

Beschikbaar voor: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad (5e generatie), iPad Pro 9,7-inch en iPad Pro 12,9-inch (1e generatie)

Impact: het verwerken van webmateriaal kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: het probleem is verholpen door verbeterde geheugenverwerking.

WebKit Bugzilla: 266619
CVE-2024-23213: Wangtaiyu van Zhongfu info

WebKit

Beschikbaar voor: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad (5e generatie), iPad Pro 9,7-inch en iPad Pro 12,9-inch (1e generatie)

Impact: het verwerken van kwaadwillig vervaardigd webmateriaal kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: meerdere problemen met geheugenbeschadiging zijn verholpen door verbeterde geheugenverwerking.

WebKit Bugzilla: 265129
CVE-2024-23214: Nan Wang (@eternalsakura13) van 360 Vulnerability Research Institute

WebKit

Beschikbaar voor: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad (5e generatie), iPad Pro 9,7-inch en iPad Pro 12,9-inch (1e generatie)

Impact: een kwaadwillig vervaardigde webpagina kan mogelijk de vingerafdruk van de gebruiker verkrijgen

Beschrijving: een toegangsprobleem is verholpen door verbeterde toegangsbeperkingen.

WebKit Bugzilla: 262699
CVE-2024-23206: een anonieme onderzoeker

WebKit

Beschikbaar voor: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad (5e generatie), iPad Pro 9,7-inch en iPad Pro 12,9-inch (1e generatie)

Impact: het verwerken van kwaadwillig vervaardigd webmateriaal kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code. Apple is op de hoogte van een melding dat er mogelijk misbruik is gemaakt van dit probleem.

Beschrijving: er is een type confusion-probleem verholpen door verbeterde controles.

WebKit Bugzilla: 267134
CVE-2024-23222

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.