Over de beveiligingsinhoud van Safari 17.2

In dit document wordt de beveiligingsinhoud van Safari 17.2 beschreven.

Over Apple beveiligingsupdates

Ter bescherming van onze klanten maakt Apple geen beveiligingskwesties openbaar en bespreekt of bevestigt Apple deze niet totdat een volledig onderzoek is uitgevoerd en de benodigde patches of releases beschikbaar zijn. Recente releases staan vermeld op de pagina Apple beveiligingsreleases.

Apple beveiligingsdocumenten verwijzen waar mogelijk naar kwetsbaarheden met CVE-ID.

Raadpleeg de pagina Apple productbeveiliging voor meer informatie over beveiliging.

Safari 17.2

Gepubliceerd op 11 december 2023

WebKit

Beschikbaar voor: macOS Monterey en macOS Ventura

Impact: het verwerken van webmateriaal kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: het probleem is verholpen door verbeterde geheugenverwerking.

WebKit Bugzilla: 259830
CVE-2023-42890: Pwn2car

WebKit

Beschikbaar voor: macOS Monterey en macOS Ventura

Impact: het verwerken van een afbeelding kan leiden tot een denial-of-service

Beschrijving: het probleem is verholpen door verbeterde geheugenverwerking.

WebKit Bugzilla: 263349
CVE-2023-42883: Zoom Offensive Security Team

WebKit

Beschikbaar voor: macOS Monterey en macOS Ventura

Impact: het verwerken van kwaadwillig vervaardigd webmateriaal kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: een use-after-free-probleem is verholpen door een verbeterd beheer van het geheugen.

WebKit Bugzilla: 263682
CVE-2023-42950: Nan Wang (@eternalsakura13) van 360 Vulnerability Research Institute en Rushikesh Nandedkar

Toegevoegd op 22 maart 2024

WebKit

Beschikbaar voor: macOS Monterey en macOS Ventura

Impact: het verwerken van webmateriaal kan leiden tot een denial-of-service

Beschrijving: het probleem is verholpen door verbeterde geheugenverwerking.

WebKit Bugzilla: 263989
CVE-2023-42956: SungKwon Lee (Demon.Team)

Toegevoegd op 22 maart 2024

Aanvullende erkenning

WebKit

Met dank aan 椰椰 voor de hulp.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.