Over de beveiligingsinhoud van iOS 16.7.3 en iPadOS 16.7.3

In dit document wordt de beveiligingsinhoud van iOS 16.7.3 en iPadOS 16.7.3 beschreven.

Over Apple beveiligingsupdates

Ter bescherming van onze klanten maakt Apple geen beveiligingskwesties openbaar en bespreekt of bevestigt Apple deze niet totdat een volledig onderzoek is uitgevoerd en de benodigde patches of releases beschikbaar zijn. Recente releases staan vermeld op de pagina Apple beveiligingsreleases.

Apple beveiligingsdocumenten verwijzen waar mogelijk naar kwetsbaarheden met CVE-ID.

Raadpleeg de pagina Apple productbeveiliging voor meer informatie over beveiliging.

iOS 16.7.3 en iPadOS 16.7.3

Gepubliceerd op 11 december 2023

Accounts

Beschikbaar voor: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad (5e generatie), iPad Pro 9,7-inch en iPad Pro 12,9-inch (1e generatie)

Impact: een app kan toegang krijgen tot vertrouwelijke gebruikersgegevens

Beschrijving: een privacyprobleem is verholpen door een verbeterde manier van onleesbaar maken van privégegevens voor logboekvermeldingen.

CVE-2023-42919: Kirin (@Pwnrin)

Assets

Beschikbaar voor: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad (5e generatie), iPad Pro 9,7-inch en iPad Pro 12,9-inch (1e generatie)

Impact: een app kan beveiligde onderdelen van het bestandssysteem wijzigen

Beschrijving: een probleem is verholpen door verbeterde verwerking van tijdelijke bestanden.

CVE-2023-42896: Mickey Jin (@patch1t)

Toegevoegd op 22 maart 2024

AVEVideoEncoder

Beschikbaar voor: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad (5e generatie), iPad Pro 9,7-inch en iPad Pro 12,9-inch (1e generatie)

Impact: een app kan mogelijk het kernelgeheugen vrijgeven

Beschrijving: dit probleem is verholpen door een verbeterde manier van onleesbaar maken van vertrouwelijke informatie.

CVE-2023-42884: een anonieme onderzoeker

CallKit

Beschikbaar voor: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad (5e generatie), iPad Pro 9,7-inch en iPad Pro 12,9-inch (1e generatie)

Impact: een externe aanvaller kan een denial-of-service veroorzaken

Beschrijving: dit probleem is verholpen door verbeterde controles

CVE-2023-42962: Aymane Chabat

Toegevoegd op 22 maart 2024

Find My

Beschikbaar voor: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad (5e generatie), iPad Pro 9,7-inch en iPad Pro 12,9-inch (1e generatie)

Impact: een app kan vertrouwelijke locatiegegevens lezen

Beschrijving: dit probleem is verholpen door een verbeterde manier van onleesbaar maken van vertrouwelijke informatie.

CVE-2023-42922: Wojciech Regula van SecuRing (wojciechregula.blog)

ImageIO

Beschikbaar voor: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad (5e generatie), iPad Pro 9,7-inch en iPad Pro 12,9-inch (1e generatie)

Impact: het verwerken van een afbeelding kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: het probleem is verholpen door verbeterde geheugenverwerking.

CVE-2023-42899: Meysam Firouzi @R00tkitSMM en Junsung Lee

IOUSBDeviceFamily

Beschikbaar voor: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad (5e generatie), iPad Pro 9,7-inch en iPad Pro 12,9-inch (1e generatie)

Impact: een app kan willekeurige code uitvoeren met kernelbevoegdheden

Beschrijving: een racevoorwaarde is verholpen door een verbeterde statusverwerking.

CVE-2023-42974: Pan ZhenPeng (@Peterpan0927) van STAR Labs SG Pte. Ltd.

Toegevoegd op 22 maart 2024

Kernel

Beschikbaar voor: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad (5e generatie), iPad Pro 9,7-inch en iPad Pro 12,9-inch (1e generatie)

Impact: een app kan buiten zijn sandbox komen

Beschrijving: het probleem is verholpen door verbeterde geheugenverwerking.

CVE-2023-42914: Eloi Benoist-Vanderbeken (@elvanderb) van Synacktiv (@Synacktiv)

Libsystem

Beschikbaar voor: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad (5e generatie), iPad Pro 9,7-inch en iPad Pro 12,9-inch (1e generatie)

Impact: een app kan toegang krijgen tot beschermde gebruikersgegevens

Beschrijving: een probleem met bevoegdheden is verholpen door de kwetsbare code te verwijderen en extra controles toe te voegen.

CVE-2023-42893

Toegevoegd op 22 maart 2024

WebKit

Beschikbaar voor: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad (5e generatie), iPad Pro 9,7-inch en iPad Pro 12,9-inch (1e generatie)

Impact: het verwerken van een afbeelding kan leiden tot een denial-of-service

Beschrijving: het probleem is verholpen door verbeterde geheugenverwerking.

WebKit Bugzilla: 263349
CVE-2023-42883: Zoom Offensive Security Team

WebKit

Beschikbaar voor: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad (5e generatie), iPad Pro 9,7-inch en iPad Pro 12,9-inch (1e generatie)

Impact: het verwerken van webmateriaal kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code. Apple is op de hoogte van een melding dat er mogelijk misbruik is gemaakt van dit probleem in versies van iOS vóór iOS 16.7.1.

Beschrijving: een kwetsbaarheid voor geheugenbeschadiging is verholpen door verbeterde vergrendeling.

WebKit Bugzilla: 265067
CVE-2023-42917: Clément Lecigne van de Threat Analysis Group van Google

WebKit

Beschikbaar voor: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad (5e generatie), iPad Pro 9,7-inch en iPad Pro 12,9-inch (1e generatie)

Impact: de verwerking van webinhoud kan mogelijk gevoelige gegevens onthullen. Apple is op de hoogte van een melding dat er mogelijk misbruik is gemaakt van dit probleem in versies van iOS vóór iOS 16.7.1.

Beschrijving: een probleem met het lezen buiten het bereik is verholpen door een verbeterde invoervalidatie.

WebKit Bugzilla: 265041
CVE-2023-42916: Clément Lecigne van de Threat Analysis Group van Google

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.