Over de beveiligingsinhoud van tvOS 17

In dit document wordt de beveiligingsinhoud van tvOS 17 beschreven.

Over Apple beveiligingsupdates

Ter bescherming van onze klanten maakt Apple geen beveiligingskwesties openbaar en bespreekt of bevestigt Apple deze niet totdat een volledig onderzoek is uitgevoerd en de benodigde patches of releases beschikbaar zijn. Recente releases staan vermeld op de pagina Apple beveiligingsreleases.

Apple beveiligingsdocumenten verwijzen waar mogelijk naar kwetsbaarheden met CVE-ID.

Raadpleeg de pagina Apple productbeveiliging voor meer informatie over beveiliging.

tvOS 17

Releasedatum: 18 september 2023

Airport

Beschikbaar voor: Apple TV HD en Apple TV 4K (alle modellen)

Impact: een app kan vertrouwelijke locatiegegevens lezen

Beschrijving: een probleem met machtigingen is verholpen door een verbeterde manier van onleesbaar maken van vertrouwelijke gegevens.

CVE-2023-40384: Adam M.

App Store

Beschikbaar voor: Apple TV HD en Apple TV 4K (alle modellen)

Impact: een externe aanvaller kan buiten de webmateriaal-sandbox komen

Beschrijving: het probleem is verholpen door verbeterde verwerking van protocollen.

CVE-2023-40448: w0wbox

Apple Neural Engine

Beschikbaar voor: Apple TV HD en Apple TV 4K (alle modellen)

Impact: een app kan willekeurige code uitvoeren met kernelbevoegdheden

Beschrijving: het probleem is verholpen door verbeterde geheugenverwerking.

CVE-2023-40432: Mohamed GHANNAM (@_simo36)

CVE-2023-41174: Mohamed GHANNAM (@_simo36)

CVE-2023-40409: Ye Zhang (@VAR10CK) van Baidu Security

CVE-2023-40412: Mohamed GHANNAM (@_simo36)

Apple Neural Engine

Beschikbaar voor: Apple TV HD en Apple TV 4K (alle modellen)

Impact: een app kan willekeurige code uitvoeren met kernelbevoegdheden

Beschrijving: een use-after-free-probleem is verholpen door verbeterd geheugenbeheer.

CVE-2023-41071: Mohamed GHANNAM (@_simo36)

Apple Neural Engine

Beschikbaar voor: Apple TV HD en Apple TV 4K (alle modellen)

Impact: een app kan mogelijk het kernelgeheugen vrijgeven

Beschrijving: het probleem is verholpen door verbeterde geheugenverwerking.

CVE-2023-40399: Mohamed GHANNAM (@_simo36)

Apple Neural Engine

Beschikbaar voor: Apple TV HD en Apple TV 4K (alle modellen)

Impact: een app kan mogelijk het kernelgeheugen vrijgeven

Beschrijving: een probleem met het lezen buiten het bereik is verholpen door een verbeterde invoervalidatie.

CVE-2023-40410: Tim Michaud (@TimGMichaud) van Moveworks.ai

AuthKit

Beschikbaar voor: Apple TV HD en Apple TV 4K (alle modellen)

Impact: een app kan mogelijk toegang krijgen tot vertrouwelijke gebruikersgegevens

Beschrijving: het probleem is verholpen door verbeterde verwerking van caches.

CVE-2023-32361: Csaba Fitzl (@theevilbit) van Offensive Security

Bluetooth

Beschikbaar voor: Apple TV HD en Apple TV 4K (alle modellen)

Impact: een aanvaller in fysieke nabijheid kan een beperkte schrijfbewerking buiten bereik veroorzaken

Beschrijving: het probleem is verholpen door verbeterde controles.

CVE-2023-35984: zer0k

bootp

Beschikbaar voor: Apple TV HD en Apple TV 4K (alle modellen)

Impact: een app kan vertrouwelijke locatiegegevens lezen

Beschrijving: een privacyprobleem is verholpen door een verbeterde manier van onleesbaar maken van privégegevens voor logboekvermeldingen.

CVE-2023-41065: Adam M., Noah Roskin-Frazee en Professor Jason Lau (ZeroClicks.ai Lab)

CFNetwork

Beschikbaar voor: Apple TV HD en Apple TV 4K (alle modellen)

Impact: een app dwingt mogelijk App Transport Security niet af

Beschrijving: het probleem is verholpen door verbeterde verwerking van protocollen.

CVE-2023-38596: Will Brattain van Trail of Bits

CoreAnimation

Beschikbaar voor: Apple TV HD en Apple TV 4K (alle modellen)

Impact: het verwerken van webmateriaal kan leiden tot een denial-of-service

Beschrijving: het probleem is verholpen door verbeterde geheugenverwerking.

CVE-2023-40420: 이준성(Junsung Lee) van Cross Republic

Core Data

Beschikbaar voor: Apple TV HD en Apple TV 4K (alle modellen)

Impact: een app kan mogelijk privacyvoorkeuren omzeilen

Beschrijving: dit probleem is verholpen door de kwetsbare code te verwijderen.

CVE-2023-40528: Kirin (@Pwnrin) van NorthSea

Toegevoegd op 22 januari 2024

Dev Tools

Beschikbaar voor: Apple TV HD en Apple TV 4K (alle modellen)

Impact: een app kan toegang krijgen tot verhoogde bevoegdheden

Beschrijving: dit probleem is verholpen door verbeterde controles.

CVE-2023-32396: Mickey Jin (@patch1t)

Game Center

Beschikbaar voor: Apple TV HD en Apple TV 4K (alle modellen)

Impact: een app kan mogelijk toegang krijgen tot contacten

Beschrijving: het probleem is verholpen door verbeterde verwerking van caches.

CVE-2023-40395: Csaba Fitzl (@theevilbit) van Offensive Security

GPU Drivers

Beschikbaar voor: Apple TV HD en Apple TV 4K (alle modellen)

Impact: een app kan mogelijk het kernelgeheugen vrijgeven

Beschrijving: het probleem is verholpen door verbeterde geheugenverwerking.

CVE-2023-40391: Antonio Zekic (@antoniozekic) van Dataflow Security

Kernel

Beschikbaar voor: Apple TV HD en Apple TV 4K (alle modellen)

Impact: een aanvaller die het uitvoeren van kernelcode al heeft bereikt, kan kernelgeheugenbeperkingen omzeilen

Beschrijving: het probleem is verholpen door verbeterde geheugenverwerking.

CVE-2023-41981: Linus Henze van Pinauten GmbH (pinauten.de)

Kernel

Beschikbaar voor: Apple TV HD en Apple TV 4K (alle modellen)

Impact: een app kan willekeurige code uitvoeren met kernelbevoegdheden

Beschrijving: het probleem is verholpen door verbeterde geheugenverwerking.

CVE-2023-41984: Pan ZhenPeng (@Peterpan0927) van STAR Labs SG Pte. Ltd.

Kernel

Beschikbaar voor: Apple TV HD en Apple TV 4K (alle modellen)

Impact: een app kan toegang krijgen tot vertrouwelijke gebruikersgegevens

Beschrijving: een bevoegdhedenprobleem is verholpen door verbeterde validatie.

CVE-2023-40429: Michael (Biscuit) Thomas en 张师傅(@京东蓝军)

libpcap

Beschikbaar voor: Apple TV HD en Apple TV 4K (alle modellen)

Impact: een externe gebruiker kan het onverwacht beëindigen van de app of het uitvoeren van willekeurige code veroorzaken

Beschrijving: dit probleem is verholpen door verbeterde controles.

CVE-2023-40400: Sei K.

libxpc

Beschikbaar voor: Apple TV HD en Apple TV 4K (alle modellen)

Impact: een app kan mogelijk bestanden verwijderen waarvoor deze geen bevoegdheid heeft

Beschrijving: een machtigingsprobleem is verholpen met aanvullende beperkingen.

CVE-2023-40454: Zhipeng Huo (@R3dF09) van Tencent Security Xuanwu Lab (xlab.tencent.com)

libxpc

Beschikbaar voor: Apple TV HD en Apple TV 4K (alle modellen)

Impact: een app kan toegang krijgen tot beschermde gebruikersgegevens

Beschrijving: een autorisatieprobleem is verholpen door verbeterd statusbeheer.

CVE-2023-41073: Zhipeng Huo (@R3dF09) van Tencent Security Xuanwu Lab (xlab.tencent.com)

libxslt

Beschikbaar voor: Apple TV HD en Apple TV 4K (alle modellen)

Impact: het verwerken van webmateriaal kan leiden tot openbaarmaking van vertrouwelijke informatie

Beschrijving: het probleem is verholpen door verbeterde geheugenverwerking.

CVE-2023-40403: Dohyun Lee (@l33d0hyun) van PK Security

Maps

Beschikbaar voor: Apple TV HD en Apple TV 4K (alle modellen)

Impact: een app kan vertrouwelijke locatiegegevens lezen

Beschrijving: het probleem is verholpen door verbeterde verwerking van caches.

CVE-2023-40427: Adam M. en Wojciech Regula van SecuRing (wojciechregula.blog)

MobileStorageMounter

Beschikbaar voor: Apple TV HD en Apple TV 4K (alle modellen)

Impact: een gebruiker kan de bevoegdheden verhogen

Beschrijving: een toegangsprobleem is verholpen door verbeterde toegangsbeperkingen.

CVE-2023-41068: Mickey Jin (@patch1t)

Photos Storage

Beschikbaar voor: Apple TV HD en Apple TV 4K (alle modellen)

Impact: een app kan mogelijk toegang krijgen tot bewerkte foto's die zijn opgeslagen in een tijdelijke map

Beschrijving: het probleem is verholpen door verbeterde controles.

CVE-2023-40456: Kirin (@Pwnrin)

CVE-2023-40520: Kirin (@Pwnrin)

Pro Res

Beschikbaar voor: Apple TV HD en Apple TV 4K (alle modellen)

Impact: een app kan willekeurige code uitvoeren met kernelbevoegdheden

Beschrijving: het probleem is verholpen door verbeterde geheugenverwerking.

CVE-2023-41063: Certik Skyfall Team

Sandbox

Beschikbaar voor: Apple TV HD en Apple TV 4K (alle modellen)

Impact: een app kan mogelijk willekeurige bestanden overschrijven

Beschrijving: het probleem is verholpen door verbeterde bereikcontroles.

CVE-2023-40452: Yiğit Can YILMAZ (@yilmazcanyigit)

Simulator

Beschikbaar voor: Apple TV HD en Apple TV 4K (alle modellen)

Impact: een app kan toegang krijgen tot verhoogde bevoegdheden

Beschrijving: het probleem is verholpen door verbeterde controles.

CVE-2023-40419: Arsenii Kostromin (0x3c3e)

StorageKit

Beschikbaar voor: Apple TV HD en Apple TV 4K (alle modellen)

Impact: een app kan mogelijk willekeurige bestanden lezen

Beschrijving: dit probleem is verholpen door een verbeterde validatie van symlinks.

CVE-2023-41968: Mickey Jin (@patch1t), James Hutchins

WebKit

Beschikbaar voor: Apple TV HD en Apple TV 4K (alle modellen)

Impact: het verwerken van webmateriaal kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: het probleem is verholpen door verbeterde controles.

WebKit Bugzilla: 256551
CVE-2023-41074: 이준성(Junsung Lee) van Cross Republic en Jie Ding (@Lime) van HKUS3 Lab

Bijgewerkt op 22 december 2023

WebKit

Beschikbaar voor: Apple TV HD en Apple TV 4K (alle modellen)

Impact: het verwerken van webmateriaal kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: het probleem is verholpen door verbeterde geheugenverwerking.

WebKit Bugzilla: 239758
CVE-2023-35074: Ajou University Abysslab Dong Jun Kim (@smlijun) en Jong Seong Kim (@nevul37)

Bijgewerkt op 22 december 2023

WebKit

Beschikbaar voor: Apple TV HD en Apple TV 4K (alle modellen)

Impact: het verwerken van webmateriaal kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: een use-after-free-probleem is verholpen door verbeterd geheugenbeheer.

WebKit Bugzilla: 258992
CVE-2023-40414: Francisco Alonso (@revskills)

Toegevoegd op 22 december 2023

Aanvullende erkenning

Airport

Met dank aan Adam M., Noah Roskin-Frazee en Professor Jason Lau (ZeroClicks.ai Lab) voor de hulp.

AppSandbox

Met dank aan Kirin (@Pwnrin) voor de hulp.

Audio

Met dank aan Mickey Jin (@patch1t) voor de hulp.

Bluetooth

Met dank aan Jianjun Dai en Guang Gong van 360 Vulnerability Research Institute voor de hulp.

Control Center

Met dank aan Chester van den Bogaard voor de hulp.

Kernel

Met dank aan Bill Marczak van The Citizen Lab aan de The University of Toronto's Munk School en Maddie Stone van Google's Threat Analysis Group, 永超 王 voor de hulp.

libxml2

Met dank aan OSS-Fuzz, en Ned Williamson van Google Project Zero voor de hulp.

libxpc

Met dank aan een anonieme onderzoeker voor de hulp.

libxslt

Met dank aan Dohyun Lee (@l33d0hyun) van PK Security, OSS-Fuzz en Ned Williamson van Google Project Zero voor de hulp.

NSURL

Met dank aan Zhanpeng Zhao (行之) en 糖豆爸爸(@晴天组织) voor de hulp.

Photos

Met dank aan Dawid Pałuska en Kirin (@Pwnrin) voor de hulp.

Photos Storage

Met dank aan Wojciech Regula van SecuRing (wojciechregula.blog) voor de hulp.

Power Services

Met dank aan Mickey Jin (@patch1t) voor de hulp.

Shortcuts

Met dank aan Alfie CG, Christian Basting van Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik, Cristian Dinca van 'Tudor Vianu' National High School of Computer Science, Roemenië, Giorgos Christodoulidis, Jubaer Alnazi van TRS Group Of Companies, KRISHAN KANT DWIVEDI (@xenonx7) en Matthew Butler voor de hulp.

Bijgewerkt op 24 april 2024

Software Update

Met dank aan Omar Siman voor de hulp.

Spotlight

Met dank aan Abhay Kailasia (@abhay_kailasia) van Lakshmi Narain College Of Technology Bhopal en Dawid Pałuska voor de hulp.

StorageKit

Met dank aan Mickey Jin (@patch1t) voor de hulp.

WebKit

Met dank aan Khiem Tran, Narendra Bhati van Suma Soft Pvt. Ltd. en een anonieme onderzoeker voor de hulp.

Wi-Fi

Met dank aan Wang Yu van Cyberserval voor de hulp.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.