Als je iPhone-berichten groen zijn

Waarom zijn je iPhone-berichten groen? Mms-/sms-berichten verschijnen in groene berichtballonnen op je apparaat. Lees hoe je dat verandert in blauwe berichtballonnen.

Waarom je berichten in groene berichtballonnen verschijnen in plaats van blauwe berichtballonnen

Als je in plaats van een blauwe berichtballon een groene berichtballon ziet, dan is het bericht verzonden via mms/sms en niet via iMessage. Hiervoor kunnen een aantal oorzaken zijn:

Lees wat het verschil is tussen iMessage en mms/sms-berichten

In een sms wordt mama om lasagnerecepten gevraagd, en dat bericht verschijnt in een groene berichtballon omdat het via sms of mms is verzonden.

iMessages inschakelen zodat je berichten in blauwe berichtballonnen verschijnen

1. Tik in Instellingen op 'Berichten'.

2. Schakel 'iMessages' in.

Om je berichten in blauwe berichtballonnen te laten verschijnen, ga je naar 'Instellingen' > 'Berichten' en schakel je 'iMessages' in.

3. Tik eventueel op 'Stuur en ontvang via' om te kiezen of je nieuwe gesprekken via je telefoonnummer of via je e-mailadres wilt laten lopen.