Een persoonlijke stem aanmaken op je iPhone, iPad of Mac

Met 'Persoonlijke stem' kun je een gesynthetiseerde stem maken die klinkt als de jouwe om te communiceren met familie en vrienden. Gebruik 'Persoonlijke stem' om de tekst die je typt te laten uitspreken in FaceTime en telefoongesprekken, ondersteunende communicatie-apps en persoonlijke gesprekken.

Dit heb je nodig

• iOS 17, iPadOS 17 of macOS Sonoma of nieuwer

• Een van deze apparaten:

• iPhone 12 of nieuwer

• iPad Air (5e generatie)

• iPad Pro 11-inch (3e generatie) of nieuwer

• iPad Pro 12,9-inch (5e generatie) of nieuwer

• Mac met Apple silicon

• Face ID, Touch ID of een apparaattoegangscode of wachtwoord

Persoonlijke stem is beschikbaar in het Engels.

Een persoonlijke stem aanmaken

Om een persoonlijke stem aan te maken, lees je een reeks willekeurig gekozen tekstfragmenten om 15 minuten audio op te nemen. Je spraak wordt 's nachts veilig verwerkt op het apparaat terwijl je apparaat wordt opgeladen en verbonden is met wifi.

Je kunt op elk apparaat meerdere stemmen aanmaken.

Op een iPhone of iPad

1. Open Instellingen. Tik op 'Toegankelijkheid' en tik vervolgens op 'Persoonlijke stem'.

2. Tik op 'Maak een persoonlijke stem aan'.

3. Volg de instructies op het scherm om je stem op te nemen.

Als je je opnamesessie wilt pauzeren, tik je op 'Gereed' of sluit je de Instellingen-app. Je voortgang wordt opgeslagen.

Een opnamesessie hervatten:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Toegankelijkheid' > 'Persoonlijke stem'.

2. Tik op de persoonlijke stem die je verder wilt aanmaken.

3. Tik op 'Ga door met opnemen' en volg de instructies op het scherm.

Op een Mac

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen', klik op 'Toegankelijkheid' in de zijbalk en klik vervolgens op 'Persoonlijke stem'.

2. Klik op 'Maak een persoonlijke stem aan'.

3. Volg de instructies op het scherm om je stem op te nemen.

Als je je opnamesessie wilt pauzeren, klik je op 'Gereed'. Je voortgang wordt opgeslagen.

Een opnamesessie hervatten:

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen', klik op 'Toegankelijkheid' in de zijbalk en klik vervolgens op 'Persoonlijke stem'.

2. Klik op de knop 'Toon details' No alt supplied for Image naast de persoonlijke stem die je verder wilt aanmaken.

3. Tik op 'Ga door met opnemen' en volg de instructies op het scherm.

Een persoonlijke stem verwijderen

Wanneer je een persoonlijke stem verwijdert, kun je deze niet meer herstellen.

Op een iPhone of iPad

1. Open Instellingen. Tik op 'Toegankelijkheid' en tik vervolgens op 'Persoonlijke stem'.

2. Tik op de persoonlijke stem die je wilt verwijderen.

3. Verifieer met Face ID of Touch ID of voer je toegangscode in.

4. Tik op 'Verwijder stem' en tik vervolgens op 'Verwijder stem en opnamen' om te bevestigen.

Op een Mac

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen', klik op 'Toegankelijkheid' in de zijbalk en klik vervolgens op 'Persoonlijke stem'.

2. Klik op de knop 'Toon details' No alt supplied for Image naast de persoonlijke stem die je wilt verwijderen.

3. Voer je wachtwoord in.

4. Klik op 'Verwijder stem' en tik vervolgens op 'Verwijder stem en opnamen' om te bevestigen.

Typen om te spreken met je persoonlijke stem

Met 'Live spraak' kun je typen en je woorden hardop laten uitspreken met je persoonlijke stem die op die van jou lijkt.

Lees hoe je je persoonlijke stem gebruikt met 'Live spraak'

Je persoonlijke stem gebruiken op andere apparaten

Je kunt je persoonlijke stem synchroniseren met andere apparaten die zijn ingelogd bij iCloud met je Apple ID.

Op een iPhone of iPad

1. Open Instellingen. Tik op 'Toegankelijkheid' en tik vervolgens op 'Persoonlijke stem'.

2. Schakel 'Deel op alle apparaten' in.

Op een Mac

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen', klik op 'Toegankelijkheid' in de zijbalk en klik vervolgens op 'Persoonlijke stem'.

2. Schakel 'Deel op alle apparaten' in.

Over 'Persoonlijke stem' en privacy

'Persoonlijke stem' is ontworpen met het oog op privacy en veiligheid. 'Persoonlijke stem' wordt versleuteld en veilig bewaard op het apparaat, zodat alleen jij er toegang toe hebt met Face ID, Touch ID of de toegangscode of het wachtwoord van je apparaat. Als je je persoonlijke stem op meerdere apparaten deelt, bewaart iCloud je persoonlijke stem met behulp van end-to-end-encryptie.

'Persoonlijke stem' kan alleen worden gebruikt met 'Live spraak' en apps van derden die je toestaat, zoals AAC-apps (Augmentative and Alternative Communication). Je kunt de app-toegang tot 'Persoonlijke stem' beheren in 'Instellingen' (of 'Systeeminstellingen') > 'Toegankelijkheid' > 'Persoonlijke stem'. Bovendien kunnen de apps van derden die je toegang verleent, geen spraak van 'Persoonlijke stem' vastleggen.

Je kunt 'Persoonlijke stem' alleen gebruiken om een stem op je apparaat aan te maken die op die van jou lijkt, met je eigen stem en voor je eigen persoonlijke, niet-commerciële gebruik. Je erfeniscontact heeft geen toegang tot je persoonlijke stem.