Over de beveiligingsinhoud van Safari 16.5

In dit document wordt de beveiligingsinhoud van Safari 16.5 beschreven.

Over Apple beveiligingsupdates

Ter bescherming van onze klanten maakt Apple geen beveiligingskwesties openbaar en bespreekt of bevestigt Apple deze niet totdat een volledig onderzoek is uitgevoerd en de benodigde patches of releases beschikbaar zijn. Recente releases staan vermeld op de pagina Apple beveiligingsupdates.

Apple beveiligingsdocumenten verwijzen waar mogelijk naar kwetsbaarheden met CVE-ID.

Raadpleeg de pagina Apple productbeveiliging voor meer informatie over beveiliging.

Safari 16.5

Releasedatum: 18 mei 2023

WebKit

Beschikbaar voor: macOS Big Sur en macOS Monterey

Impact: het verwerken van webmateriaal kan leiden tot openbaarmaking van vertrouwelijke informatie

Beschrijving: een probleem met het lezen buiten het bereik is verholpen door een verbeterde invoervalidatie.

WebKit Bugzilla: 255075
CVE-2023-32402: Ignacio Sanmillan (@ulexec)

Bijgewerkt op 21 december 2023

WebKit

Beschikbaar voor: macOS Big Sur en macOS Monterey

Impact: het verwerken van webmateriaal kan leiden tot openbaarmaking van vertrouwelijke informatie

Beschrijving: een probleem met bufferoverloop is verholpen door verbeterde verwerking van het geheugen.

WebKit Bugzilla: 254781
CVE-2023-32423: Ignacio Sanmillan (@ulexec)

WebKit

Beschikbaar voor: macOS Big Sur en macOS Monterey

Impact: een externe aanvaller kan buiten de webmateriaal-sandbox komen. Apple is op de hoogte van een melding dat er mogelijk actief misbruik is gemaakt van dit probleem.

Beschrijving: het probleem is verholpen door verbeterde bereikcontroles.

WebKit Bugzilla: 255350
CVE-2023-32409: Clément Lecigne van de Threat Analysis Group van Google en Donncha Ó Cearbhaill van het Security Lab van Amnesty International

WebKit

Beschikbaar voor: macOS Big Sur en macOS Monterey

Impact: het verwerken van webmateriaal kan leiden tot openbaarmaking van vertrouwelijke informatie. Apple is op de hoogte van een melding dat er mogelijk actief misbruik is gemaakt van dit probleem.

Beschrijving: een probleem met het lezen buiten het bereik is verholpen door een verbeterde invoervalidatie.

WebKit Bugzilla: 254930
CVE-2023-28204: een anonieme onderzoeker

WebKit

Beschikbaar voor: macOS Big Sur en macOS Monterey

Impact: het verwerken van kwaadwillig vervaardigd webmateriaal kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code. Apple is op de hoogte van een melding dat er mogelijk actief misbruik is gemaakt van dit probleem.

Beschrijving: een use-after-free-probleem is verholpen door verbeterd geheugenbeheer.

WebKit Bugzilla: 254840
CVE-2023-32373: een anonieme onderzoeker

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.