Zoeken met je iPhone of iPad in wat er op een foto staat

Visueel opzoeken herkent dingen zoals kunstwerken of oriëntatiepunten in je foto's, zodat je snel meer informatie kunt krijgen.

Gebruik Visueel opzoeken om te achterhalen wat er op een foto staat, bijvoorbeeld planten, hondenrassen, enzovoort

1. Selecteer een foto. In apps zoals Notities, Mail of Berichten kun je een foto selecteren door deze ingedrukt te houden.

2. Tik op de infoknopinfoknop. Of tik in Safari op 'Zoek op' in het optiemenu.

3. Tik op het symbool dat in de foto of onder de foto wordt weergegeven. Je kunt bijvoorbeeld een pootafdruksymboolpootafdruksymbool zien voor huisdieren en dieren, of een bladsymboolbladsymbool voor planten en bloemen.

4. Tik om meer informatie te zien nadat Visueel opzoeken resultaten heeft gegenereerd met behulp van Siri Knowledge en het internet.

Een iPhone-gebruiker gebruikt Visueel opzoeken om het ras van een hond op een foto te achterhalen

Als de infoknop geen sterretjesterretje heeft, is Visueel opzoeken nog niet beschikbaar voor die foto.

Als je Visueel opzoeken op je iPhone wilt gebruiken, heb je iOS 15 of nieuwer nodig. Op iPadOS 15.1 of nieuwer is Visueel opzoeken beschikbaar voor 12,9-inch iPad Pro (3e generatie) of nieuwer, 11-inch iPad Pro (alle modellen), iPad Air (3e generatie) of nieuwer, iPad (8e generatie) of nieuwer, of iPad mini (5e generatie) of nieuwer.