Tekst van foto's op jouw iPhone of iPad kopiëren en vertalen

Je kunt Livetekst gebruiken om tekst in foto's of video's te kopiëren, tekst te vertalen, te bellen en meer.

Livetekst gebruiken om informatie van foto's, video's en afbeeldingen op te halen

Livetekst herkent informatie in jouw foto's en video's, en in afbeeldingen die je online vindt. Dat betekent dat je met één tik kunt bellen, een e-mail kunt sturen of een routebeschrijving kunt opzoeken. Livetekst kun je ook gebruiken in de Camera-app of wanneer je de camera gebruikt in apps als Notities of Herinneringen. Dit doe je door de camera op een foto of afbeelding met tekst te richten en op de knop 'Livetekst' knop 'Detecteer tekst' te tikken.

Livetekst voor alle ondersteunde talen inschakelen:

1. Open de Instellingen-app.
  2. Tik op 'Algemeen'.
  3. Tik op 'Taal en regio' en schakel Livetekst in.

Om Livetekst te kunnen gebruiken, heb je een iPhone XS of iPhone XR of nieuwer met iOS 15 of nieuwer nodig.

Livetekst is tevens beschikbaar op iPad Pro 12,9-inch (3e generatie) of nieuwer, iPad Pro 11-inch (alle modellen), iPad Air (3e generatie) of nieuwer, iPad (8e generatie) of nieuwer en iPad mini (5e generatie) of nieuwer met iPadOS 15.1 of nieuwer.

Om Livetekst voor video te gebruiken, heb je iOS 16 of nieuwer of iPadOS 16 of nieuwer nodig.

Tekst in een foto van een Cat Adoption Day-poster markeren om de Livetekst-knop weer te geven

Tekst in een foto, video of afbeelding kopiëren

1. Open de Foto's-app en selecteer een foto of video, of selecteer een afbeelding online.
  2. Houd een woord ingedrukt en verplaats de grijppunten om de selectie aan te passen. Als de tekst in een video staat, pauzeer je eerst de video.
  3. Tik op 'Kopieer'. Tik op 'Selecteer alles' om alle tekst in de foto te selecteren.

Nadat je de tekst hebt gekopieerd, kun je deze in een andere app plakken of met iemand delen. Om alle tekst in een foto of afbeelding te markeren, selecteer je een foto of afbeelding en tik je vervolgens rechtsonder in de foto op de knop 'Livetekst' knop 'Detecteer tekst'.

In iOS 16 en nieuwer kun je ook het onderwerp van een foto isoleren en dit kopiëren of delen via apps zoals Berichten of Mail.

De opties om te bellen of e-mailen met Livetekst op iPhone

Bellen of een e-mail versturen

1. Open een foto of video, of selecteer een afbeelding online. Als de tekst in een video staat, pauzeer je eerst de video.
  2. Tik op de knop 'Livetekst' knop 'Detecteer tekst'.
  3. Tik op het telefoonnummer of e-mailadres dat verschijnt om te bellen of een e-mail te sturen. Afhankelijk van de foto, afbeelding of website zie je mogelijk een optie om een FaceTime-gesprek te starten of om de gegevens aan je contacten toe te voegen.

Livetekst gebruiken om een ingrediënt uit een recept voor bosbessenmuffins te vertalen

Tekst in een foto, video of afbeelding vertalen

1. Open een foto of video, of selecteer een afbeelding online. Als de tekst in een video staat, pauzeer je eerst de video.
  2. Tik op de knop 'Livetekst' knop 'Detecteer tekst'.
  3. Tik op 'Vertaal'. Mogelijk moet je op 'Ga door' tikken en vervolgens een taal kiezen waarin je wilt vertalen, of op 'Wijzig taal' tikken.

Je kunt ook tekst uit afbeeldingen vertalen in de Vertaal-app.

Ontdek welke regio's en talen momenteel ondersteuning bieden voor Livetekst.

Een iPhone-gebruiker zoekt het woord 'delighted' in een woordenboek op nadat Livetekst het woord in een foto heeft geïdentificeerd

Tekst uit je afbeeldingen opzoeken

1. Open een foto of video, of selecteer een afbeelding online.
  2. Houd een woord ingedrukt en verplaats de grijppunten om de selectie aan te passen. Als de tekst in een video staat, pauzeer je eerst de video.
  3. Tik op 'Zoek op'.

Als je op 'Zoek op' tikt en slechts één woord selecteert, wordt er een woordenboek weergegeven. Als je meer dan één woord selecteert, verschijnen er door Siri voorgestelde websites en andere bronnen voor het onderwerp.