Je iPhone of Apple Watch voorbereiden voor inruilen vanuit Europa

Als je een inruil hebt toegevoegd bij de aankoop van je nieuwe iPhone of Apple Watch, ontvang je een pakket met daarin alles wat je nodig hebt om je oude apparaat op te sturen voor inruil. Lees hier alles wat je moet weten over het voorbereiden en inpakken van je oude apparaat.

Voordat je een iPhone opstuurt

1. Maak een reservekopie van de iPhone.

2. Werk de iPhone bij naar de nieuwste iOS-versie.

3. Verwijder de iPhone uit de lijst met apparaten van je Apple ID.

4. Als de iPhone die je wilt opsturen, gekoppeld is aan een Apple Watch, koppel je de Apple Watch los. Als je de apparaten loskoppelt, wordt met je iPhone een reservekopie van je Apple Watch gemaakt.

5. Ga naar 'Instellingen' > 'Berichten' en schakel 'iMessage' uit.

6. Wis je iPhone.

7. Laad je iPhone volledig op en zet hem uit.

8. Haal de simkaart uit je iPhone als je een simkaart gebruikt en bewaar deze op een veilige plaats. Als je de simkaart niet verwijdert voordat je de iPhone opstuurt naar Apple, kan Apple deze niet aan je terugsturen. Apple is niet verantwoordelijk voor gegevensverlies.

9. Verwijder alle schermbeschermers en/of telefoonhoesjes. Als deze items in de doos zitten, worden ze gerecycled en kunnen ze niet aan jou worden teruggestuurd.

Voordat je een Apple Watch opstuurt

1. Werk je Apple Watch bij naar de nieuwste versie van watch OS.

2. Verwijder je Apple Watch uit de lijst met apparaten van je Apple ID.

3. Koppel de Apple Watch los en wis deze. Als je de apparaten loskoppelt, wordt met je iPhone een reservekopie van je Apple Watch gemaakt.

4. Verwijder het bandje van de Apple Watch. Als dit in de doos zit, wordt het gerecycled en kan het niet aan jou worden teruggestuurd.

apple-watch-packout-step2-v1

De iPhone of Apple Watch verpakken

Belangrijk: Als je een nieuwe iPhone en Apple Watch hebt gekocht en je zowel je gebruikte iPhone als je gebruikte Apple Watch inruilt, ontvang je voor elk product een aparte, identieke inruilkit. Deze inruilkits kunnen op verschillende dagen aankomen. Zorg ervoor dat je het correcte gebruikte product verpakt in de juiste inruilkit door te controleren of het WO-nummer op het retourlabel overeenkomt met het ordernummer in de bevestigingsmail voor de inruil. Je moet voor elk product dat je wilt inruilen een aparte inruilprocedure starten en elk inruilproduct in een aparte doos verpakken. Meer informatie over hoe je jouw Apple product kunt inruilen of recyclen is online beschikbaar.

1. Vouw de flappen aan elk uiteinde van de kartonnen mailer open, vouw de kartonnen mailer zelf en de gewatteerde flappen aan het andere uiteinde van de kartonnen mailer open. Plaats de iPhone of Apple Watch tussen de gewatteerde flappen.

watch-iphone-tradein-emea-step1-v1
  2. Vouw de gewatteerde flappen stevig over de iPhone of Apple Watch.

watch-iphone-tradein-emea-step2-v1
  3. Vouw de kartonnen mailer dicht tot aan de laatste flap.

watch-iphone-tradein-emea-step3-v1
  4. Verwijder de afdekstrip van de laatste flap van de kartonnen mailer. Vouw de laatste flap van de kartonnen mailer om en druk stevig aan voor een goede bevestiging met de plakstrip. Vouw de eindflappen van de kartonnen mailer om en druk stevig aan voor een goede bevestiging met de plakstrip.*

watch-iphone-tradein-emea-step4-v1

* Apple is niet verantwoordelijk voor schade tijdens de verzending.

De iPhone of Apple Watch opsturen naar Apple

1. Als er een retourlabel is meegeleverd, plak je dit op de buitenkant van de verpakking. Zorg, indien van toepassing, dat het retourlabel het oude verzendlabel volledig bedekt of verwijder het oude verzendlabel voordat je het nieuwe opplakt.

2. Als er een handelsfactuur is meegeleverd, plak je deze op de buitenkant van de verpakking. Als je de handelsfactuur niet bevestigt op de buitenkant van de verpakking, kan het pakket onleverbaar worden. Handelsfacturen zijn alleen nodig in enkele Europese landen.

3. Zoek de naam van de koerier op het label (of ergens anders in het pakket met verpakkingsmateriaal). Ga naar de website van de koerier om een ophaalafspraak te maken of om een afgiftelocatie te zoeken.

4. Vraag de koerier om een ontvangstbewijs.

5. In de e-mail over de verzending van je nieuwe apparaat vind je een link om de status van je inruil te controleren.

Meer informatie

Ga voor vragen over verkoop en producten naar: Contact opnemen met Apple.

Bekijk antwoorden op veelgestelde vragen op de pagina Apple Trade In.