Een incident melden in Kaarten op de iPhone

Met iOS 14.5 en nieuwer kun je incidenten, zoals ongevallen, gevaren, snelheidscontroles of wegwerkzaamheden, melden in de Kaarten-app op je iPhone.

Een incident melden

• Siri gebruiken. Zeg iets als "Hé, Siri, meld een ongeval" of "Hé Siri, er ligt iets op de weg".
  • Als je bent verbonden met CarPlay, kun je op het meldsymbool op het CarPlay-scherm tikken.

Als je stapsgewijze navigatie-instructies gebruikt

1. Tik op de grijze pijl onderaan het scherm.
  2. Tik op 'Maak een melding' en tik vervolgens op 'Auto-ongeluk', 'Gevaar', 'Snelheidscontrole' of 'Wegwerkzaamheden'.
    Je kunt een incident melden terwijl je stapsgewijze aanwijzingen gebruikt in Kaarten op je iPhone.

Welke meldingen je kunt maken, kan per locatie verschillen. Voor het vasteland van China ziet je bijvoorbeeld wel een optie om wegwerkzaamheden te melden, maar geen optie voor snelheidscontroles.

De beschikbaarheid en functies van Kaarten verschillen per land en regio. Ontdek welke Kaarten-functies worden ondersteund in jouw land of regio.

Vanuit het hoofdscherm van Kaarten

1. Tik op je afbeelding naast het zoekveld en tik vervolgens op 'Meldingen'.
  2. Tik onderaan het scherm op 'Meld een nieuw probleem' en selecteer vervolgens het type melding.Op je iPhone kun je vanuit het hoofdscherm een incident melden in Kaarten.
  3. Voeg de informatie voor het probleem toe en tik vervolgens op 'Verstuur' in de rechterbovenhoek.

Onder 'Meldingen' kun je alleen het type en het aantal eerder gemelde incidenten zien.