Als Touch ID niet werkt op je Mac

Lees hier wat je moet doen als je je Mac niet kunt ontgrendelen met Touch ID, geen vingerafdruk kunt registreren of Touch ID niet kunt gebruiken om je wachtwoord in te voeren.

De locatie van de Touch ID-sensor

De Touch ID-sensor bevindt zich in de rechterbovenhoek van je toetsenbord.

Touch ID-knop

Compatibiliteit controleren

Om Touch ID te configureren en gebruiken op een Magic Keyboard met Touch ID, heb je een Mac-computer met Apple Silicon en macOS Big Sur 11.4 of nieuwer nodig.

Om de ingebouwde Touch ID te gebruiken op een Mac-laptop met Touch ID, hoef je alleen Touch ID te configureren in 'Systeeminstellingen' (of 'Systeemvoorkeuren') > 'Touch ID en wachtwoord'.

Probeer deze stappen

Probeer Touch ID na elke stap te gebruiken:

1. Zorg ervoor dat je de nieuwste macOS-versie hebt.

2. Zorg ervoor dat je vingers en de Touch ID-sensor schoon en droog zijn.* Gebruik een schone, pluisvrije doek om vuil en stof van de Touch ID-sensor te vegen.

3. Je vinger moet de Touch ID-sensor volledig bedekken. Tijdens het scannen met de Touch ID-sensor moet je niet te snel op de knop tikken of je vinger bewegen.

4. Kies het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen' (of 'Systeemvoorkeuren'), klik op 'Gebruikers en groepen' en klik op het slotsymboolGeen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding om wijzigingen door te voeren. Klik op 'Inlogopties' en zorg ervoor dat automatisch inloggen is uitgeschakeld.

5. Kies het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen' (of 'Systeemvoorkeuren'), klik op 'Touch ID en wachtwoord' en schakel vervolgens de instelling in om Touch ID te gebruiken om je Mac te ontgrendelen.

6. Probeer een andere vingerafdruk toe te voegen. Kies het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen' (of 'Systeemvoorkeuren'), klik op 'Touch ID en wachtwoord' en klik vervolgens op 'Voeg vingerafdruk toe'.

7. Schakel voor Magic Keyboard met Touch ID je toetsenbord uit en weer in en sluit je toetsenbord vervolgens aan op je Mac met de USB-naar-Lightning-kabel. Nadat je Magic Keyboard hebt uit- en ingeschakeld, is Touch ID mogelijk maximaal 10 seconden niet beschikbaar.

8. Herstart de Mac.

Als je je wachtwoord moet invoeren

Wanneer je voor het eerst inlogt bij de Mac nadat je deze hebt ingeschakeld of herstart of nadat je hebt uitgelogd, moet je bij het inloggen je wachtwoord handmatig invoeren. Daarna kun je Touch ID gebruiken om in te loggen.

Je moet in de volgende situaties mogelijk je wachtwoord invoeren in plaats van Touch ID te gebruiken:

• Je vingerafdruk is vijf keer achter elkaar niet herkend

• Je hebt het apparaat langer dan 48 uur niet ontgrendeld

• Je probeert instellingen te wijzigen in het deelvenster 'Touch ID en wachtwoord' van 'Systeemvoorkeuren'

* Vocht, lotions, zweet, oliën, een snee of droge huid kunnen de herkenning van een vingerafdruk beïnvloeden. Bepaalde activiteiten kunnen de herkenning van een vingerafdruk ook beïnvloeden, zoals sporten, douchen, zwemmen, koken of andere omstandigheden of veranderingen.