Over originele iPhone-camera's

iPhone-camera's zijn ontworpen, getest en gemaakt volgens Apple standaarden voor kwaliteit en prestaties. Dit omvat een intuïtieve en responsieve autofocus, de portretmodus met een geavanceerd bokeh-effect en diepteregeling, en portretbelichtingseffecten.

Het belang van service door getrainde technici die originele Apple camera's gebruiken

Als u uw iPhone-camera moet vervangen, is het belangrijk dat de reparatie wordt uitgevoerd door een getrainde technicus die originele Apple cameraonderdelen gebruikt.

Voor de meeste klanten is het inschakelen van een professionele reparateur met gecertificeerde technici die originele Apple onderdelen gebruiken, de veiligste en meest betrouwbare reparatiemethode. Deze reparateurs zijn onder andere Apple, erkende Apple serviceproviders en onafhankelijke reparatieproviders die gebruikmaken van originele Apple onderdelen.* Reparaties die worden uitgevoerd door ongetrainde personen met niet-originele onderdelen, kunnen de veiligheid van het apparaat in gevaar brengen, een onjuiste werking of problemen met de beeldkwaliteit veroorzaken. Apple camera's zijn zo ontworpen dat ze precies in het apparaat passen. Verder kunnen door reparaties waarbij schroeven of afdekplaatjes niet correct zijn vervangen, losse onderdelen achterblijven die schade aan de batterij kunnen toebrengen, oververhitting veroorzaken of letsel toebrengen.

Afhankelijk van uw locatie kunt u uw iPhone-camera laten vervangen, ook als dit buiten de garantie valt. Ga hiervoor naar een Apple Store of een erkende Apple serviceprovider of stuur uw iPhone naar een Apple reparatiecentrum. Originele Apple onderdelen zijn ook beschikbaar voor reparaties buiten de garantie door onafhankelijke reparatieproviders of via een zelfservice-reparatie.*

Aan de slag met cameraservice.

De iPhone-camera is ontworpen samen met iOS-software voor optimale prestaties en kwaliteit. Een niet-originele camera kan compatibiliteits- of prestatieproblemen veroorzaken. Er kan bijvoorbeeld een probleem optreden na een iOS-software-update die camera-updates of nieuwe camerafuncties bevat.

Als een serviceprovider niet-originele cameraonderdelen gebruikt, kan ook het volgende gebeuren:

• Camera stelt niet goed scherp of foto's zijn niet scherp
  • Bij het gebruik van de portretmodus is het object mogelijk niet scherp of gedeeltelijk scherp
  • Een app van derden die de camera gebruikt, loopt mogelijk vast of stopt onverwacht
  • Realtime voorvertoningen in apps van derden lijken mogelijk leeg of lopen vast

* Onafhankelijke reparatieproviders hebben toegang tot originele onderdelen, gereedschappen, training, servicehandleidingen, diagnostische tests en informatiebronnen van Apple. Reparaties door onafhankelijke reparatieproviders vallen niet onder de garantie van Apple of AppleCare-abonnementen, maar worden mogelijk wel gedekt door de eigen garantie van de reparatieprovider. Zelfservice-reparatie biedt toegang tot originele onderdelen, gereedschappen en reparatiehandleidingen van Apple, zodat klanten die ervaring hebben met complexe reparaties van elektronische apparaten hun eigen reparaties buiten de garantie kunnen uitvoeren. Zelfservice-reparatie is momenteel beschikbaar in de Verenigde Staten voor iPhone 12- en iPhone 13-modellen en iPhone SE (3e generatie).

Onderdelen- en onderhoudsgeschiedenis

Op iPhone 12-modellen en nieuwer met iOS 15.2 of hoger kunt u naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Info' gaan om de onderdelen- en onderhoudsgeschiedenis voor uw iPhone te bekijken. U kunt hier ook zien of de camera is vervangen. Als bij de reparatie gebruik is gemaakt van originele Apple onderdelen en procedures, wordt 'Origineel Apple onderdeel' weergegeven naast 'Camera'.

Er wordt een bericht 'Onbekend onderdeel'  weergegeven als de installatie van de camera niet is voltooid of als de camera:

• is vervangen door een niet-originele camera;
  • al eerder is gebruikt of geïnstalleerd in een andere iPhone;
  • niet werkt zoals verwacht.

U kunt ondanks dit bericht uw iPhone of camera nog wel gebruiken.

Meer informatie over de onderdelen- en onderhoudsgeschiedenis van de iPhone.

In iOS-versies lager dan 15.2 ziet u het bericht 'Belangrijke camera-informatie' in plaats van het bericht 'Onbekend onderdeel'.