Het Mac-opstartgeluid in- of uitschakelen

Gebruik de geluidsinstellingen om het opstartgeluid (belgeluid) in of uit te schakelen.

Afhankelijk van welke Mac en welke versie van macOS u gebruikt, hoort u mogelijk een opstartgeluid kort nadat u op de aan/uit-knop hebt gedrukt om uw Mac in te schakelen. Op macOS Big Sur 11 of hoger kunt u bepalen of uw Mac dit geluid afspeelt.

macOS Ventura of hoger

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen'.

2. Klik op 'Geluid' in de navigatiekolom.

3. Schakel ‘Speel geluid af bij opstarten’ in of uit.

macOS Monterey of macOS Big Sur

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren'.

2. Klik op 'Geluid'.

3. In het paneel 'Geluidseffecten' kunt u via de instelling 'Speel geluid af bij opstarten' het opstartgeluid in- of uitschakelen.

Eerdere versies van macOS

Eerdere versies van macOS hebben geen instelling waarmee u kunt bepalen of uw Mac een opstartgeluid afspeelt.

Publicatiedatum: