Op een iPhone of iPad opgenomen HDR-video bewerken

U kunt Apple apps zoals Clips, iMovie en Final Cut Pro gebruiken om Dolby Vision High Dynamic Range-video's (HDR) die zijn opgenomen met bepaalde iPhone- en iPad-modellen te bewerken en te delen.

Met iPhone 12-, iPhone 13- en bepaalde iPad-modellen kunt u video opnemen in Dolby Vision HDR. Om te controleren of uw apparaat is geconfigureerd om HDR-video op te nemen, gaat u naar 'Instellingen' > 'Camera' > 'Neem video op' en zorgt u ervoor dat 'HDR-video' is ingeschakeld.

Als u wilt weten of uw apparaat het afspelen of opnemen van HDR-video (of beide) ondersteunt, bepaalt u eerst welk iPhone-model of iPad-model u hebt en controleert u vervolgens de specificaties.

Meer informatie over het afspelen en opnemen van HDR-video op uw iPhone en iPad

HDR-video bewerken met Clips op een iPhone of iPad

Maak een nieuw project aan met de Clips-app en neem rechtstreeks vanuit de app HDR-video op of importeer een HDR-videosegment dat is opgenomen met uw apparaat.

Meer informatie over het gebruik van de Clips-app

HDR-video bewerken met iMovie op een iPhone of iPad

In iMovie voor iOS en iPadOS kunt u op uw apparaat opgenomen HDR-video toevoegen aan uw iMovie-project. Tik tijdens het delen van uw film op 'Opties' en schakel HDR in om uw film in HDR te exporteren. Als u een Standard Dynamic Range-versie (SDR) van uw film wilt delen, schakelt u HDR uit.

Meer informatie over het gebruik van iMovie op een iPhone

Meer informatie over het gebruik van iMovie op een iPad

HDR-video bewerken met iMovie op een Mac

In versie 10.2 of hoger van iMovie op een Mac kunt u HDR-video importeren in een iMovie-project. HDR-video die is geïmporteerd in een eerdere versie van iMovie, moet u opnieuw importeren, zodat deze correct wordt weergegeven. U kunt delen vanuit iMovie in SDR.

Als u een iMovie voor macOS-project in HDR wilt delen, moet u uw iMovie-project exporteren naar Final Cut Pro en vervolgens delen via Final Cut Pro. Wanneer u een film naar Final Cut Pro verstuurt, worden het projectbestand en de media die in het project worden gebruikt, gekopieerd naar uw Final Cut Pro-bibliotheek. Zorg ervoor dat u Final Cut Pro of de proefversie van Final Cut Pro installeert op uw Mac. Kies vervolgens in iMovie 'Archief' > 'Verstuur film naar Final Cut Pro'. Om uw project vanuit Final Cut Pro te delen, volgt u de stappen in het gedeelte over Final Cut Pro hieronder.

Meer informatie over het versturen van iMovie-projecten naar Final Cut Pro

HDR-video bewerken met Final Cut Pro op een Mac

1. Maak een nieuwe Final Cut Pro-bibliotheek aan en stel de kleurverwerking voor de bibliotheek in op 'Breed Gamma HDR'.

2. Importeer een HDR-video die is opgenomen met een iPhone. U kunt HDR-video rechtstreeks vanaf uw iPhone of vanuit de Foto's-app importeren.

3. Maak een nieuw project aan en stel de kleurruimte voor uw project in op 'Breed Gamma HDR - Rec. 2020 HLG'.

4. Bewerk uw project.

5. Exporteer voor de hoogste kwaliteit een HLG-masterbestand of deel het bestand op Apple apparaten met de videocodec ingesteld op HEVC 10-bits.

Een HDR-project uit Final Cut Pro delen op YouTube

Als u een HDR-versie van uw project naar YouTube wilt uploaden, exporteert u een HLG-masterbestand of deelt u het bestand op Apple apparaten, en uploadt u het videobestand vervolgens naar YouTube met een webbrowser zoals Safari.