Shazam gebruiken op Android-apparaten

Gebruik Shazam om te herkennen wat u hoort op de radio, in een winkel, op uw apparaat (met of zonder koptelefoon) of ergens anders waar u opgenomen muziek hoort.

Zoek uw eerdere Shazams in de bibliotheek, waar u voorbeelden van nummers kunt beluisteren om nieuwe muziek te ontdekken. En maak een Shazam-account aan om al uw Shazams te bewaren voor het geval er iets met uw apparaat gebeurt.

Muziek herkennen met Shazam

Ga als volgt te werk om muziek te herkennen met Shazam:

• Open de Shazam-app op uw apparaat en tik op de Shazam-knop .
  • Houd de Shazam-app ingedrukt in de applade en tik vervolgens op 'Shazam nu'.

Wanneer Shazam het nummer herkent, wordt het bewaard in uw Shazam-bibliotheek.

Nadat u een nummer hebt gevonden, kunt u verbinding maken met Apple Music en andere muziekvoorzieningen om naar uw Shazam te luisteren.

Als u niet beschikt over een internetverbinding, maakt de app nog steeds een unieke digitale vingerafdruk die wordt vergeleken met de Shazam-database zodra uw apparaat verbinding heeft met het internet. Als een nummer niet kan worden herkend, verdwijnt het uit uw nog openstaande Shazams.

Auto Shazam gebruiken

Schakel 'Auto Shazam' in om Shazam automatisch te laten herkennen wat u om u heen hoort:

• Houd de Shazam-app in de applade ingedrukt en tik op 'Auto Shazam'.
  • Open de Shazam-app op uw apparaat en houd vervolgens de Shazam-knop  ingedrukt.

Wanneer 'Auto Shazam' is ingeschakeld, vergelijkt Shazam wat u hoort met nummers in de Shazam-database, zelfs wanneer u overschakelt naar een andere app. Wat Shazam hoort, wordt niet bewaard.

U vindt nu de met 'Auto Shazam' herkende nummers in uw bibliotheek, gegroepeerd op datum.

Tik op de Shazam-knop om 'Auto Shazam' uit te schakelen.

Meldingen gebruiken om muziek te laten herkennen met een veeg en een tik

Wanneer u in een andere app zit, kunt u Shazam vanuit de meldingsbalk muziek laten herkennen:

1. Veeg omlaag om Shazam weer te geven in de meldingsbalk.
  2. Tik op Shazam om muziek te laten herkennen.
  3. Als u de melding wilt sluiten, veegt u naar de bibliotheek in de Shazam-app, tikt u op de knop 'Instellingen'  en schakelt u 'Shazamen vanuit meldingsbalk' uit.

Muziek laten herkennen met 'Pop-Up Shazam'

1. Open de Shazam-app, veeg naar de bibliotheek en tik op de knop 'Instellingen' .
  2. Schakel 'Shazamen vanuit pop-up' in, tik op 'Ga naar Instellingen', tik op 'Shazam' en schakel 'Weergave vóór andere apps toestaan' in.
  3. Tik terwijl u in een andere app zit op de knop 'Pop-Up Shazam'  om muziek te herkennen die in die app wordt afgespeeld.
  4. U verwijdert de zwevende knop door deze naar de 'X' onderaan het scherm te slepen.

Als u 'Pop-Up Shazam' weer op het scherm wilt hebben, veegt u vanaf de bovenkant van het scherm omlaag en tikt u op de melding. Als u 'Shazamen vanuit meldingsbalk' niet hebt ingeschakeld, opent u de Shazam-app en laat u Shazam een nummer herkennen. Zet Shazam op de achtergrond terwijl het een nummer probeert te herkennen. U ziet de pop-upknop weer op het scherm verschijnen.

Andere manieren om muziek te herkennen

• Gebruik Shazam op uw Wear OS-apparaat om tracks te laten herkennen.
  • Schakel in Shazam-instellingen 'Shazamen bij opstarten' in om muziek automatisch te identificeren wanneer u de app opent.

Eerdere Shazams zoeken

U kunt uw eerdere Shazams vinden in de bibliotheek. Veeg in de Shazam-app naar de bibliotheek of tik op de knop 'Bibliotheek'.

Om een Shazam te verwijderen, tikt u op de knop 'Meer'  naast die Shazam in uw bibliotheek en tikt u vervolgens op 'Verwijderen uit je bibliotheek'.

U kunt uw Shazams ook bewaren zodat u ze niet kwijtraakt als er iets met uw apparaat gebeurt.

Uw Shazams bewaren

Om uw Shazams te bewaren, maakt u een account aan met een Google-account of een e-mailadres.

1. Veeg in Shazam naar de bibliotheek en tik op de knop 'Instellingen' .
  2. Tik op 'Aanmelden' of 'Inloggen'.
  3. Om in te loggen met een Google-account, tikt u op 'Inloggen met Google' en volgt u de aanwijzingen.
  4. Inloggen met een e-mailadres:
    • Tik op 'Inloggen met e-mailadres' en voer een e-mailadres in.
    • Controleer uw e-mail op hetzelfde apparaat en tik op 'Bevestigen' in het e-mailbericht. Als u de e-mail niet hebt ontvangen, tikt u op 'Opnieuw versturen' in de Shazam-app of begint u opnieuw.

Om overal toegang te krijgen tot uw eerdere Shazams, gebruikt u dezelfde account om in te loggen bij www.shazam.com/nl/myshazam op uw Mac, een pc of in de Shazam-app op een ander Android-apparaat.

Uw Shazam-account verwijderen

1. Veeg in Shazam naar de bibliotheek en tik op de knop 'Instellingen' .
  2. Scrol naar de onderkant van het scherm 'Instellingen' en tik op 'Uitloggen'.
  3. Als u Shazam op andere apparaten gebruikt, logt u op die apparaten uit bij Shazam.
  4. Ga naar shazam.com/nl/privacy.
  5. Scrol naar de onderkant van de pagina en klik of tik op 'Je account verwijderen'.
  6. Log in met de account die u wilt verwijderen.
  7. Scrol naar de onderkant van de pagina 'Je account verwijderen' en klik of tik op 'Je account verwijderen'. Alle informatie van gekoppelde voorzieningen waaruit uw identiteit kan worden afgeleid, wordt binnen 30 dagen verwijderd.

Een kopie van uw Shazam-gegevens ontvangen

1. Ga naar shazam.com/nl/privacy.
  2. Klik of tik op 'Je gegevens downloaden'.
  3. Log in bij de account waarvoor u een kopie van de gegevens wilt ontvangen en volg de aanwijzingen.
  4. Voer het e-mailadres in waar de gegevens naartoe moeten worden gestuurd en klik op 'Mijn gegevens versturen'. U ontvangt uw gegevens binnen 30 dagen via e-mail.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.